Den skarpeste viden til de skarpeste atleter

De danske atleter vil frem mod 2016 og til OL i Rio få endnu bedre muligheder for at bruge Team Danmarks eksperter.
5. aug 2014
De danske atleter vil frem mod 2016 og til OL i Rio få endnu bedre muligheder for at bruge Team Danmarks eksperter.

Det er ofte de helt små marginaler, der afgør topplaceringerne ved OL. Derfor er det afgørende, at de danske atleter har adgang til den nyeste og bedste ekspertise og teknologi både under forberedelserne til OL i Rio og til konkurrencerne. I forbindelse med etableringen af et dansk ’High Performance Center’ uden for OL-byen - primært for roerne og kajakroerne - opnås en direkte optimering af roernes og kajakroernes daglige rammer og vilkår i Rio under OL. High Performance Centret afleder desuden en særdeles positiv effekt på rammerne og vilkårene for atleterne indkvarteret i OL-byen i Barra.

”Alle lande er kun berettiget til et vist antal OL-akkrediteringer. Det betyder, at vi tidligere har været meget begrænsede i mulighederne for at inddrage eksperter under OL. Med et dansk High Performance Center uden for OL-byen får vi nu bedre muligheder for at tilbyde de bedste danske atleter støtte fra eksempelvis sportspsykologer, fysiske trænere og diætister helt frem til konkurrencerne. Det håber vi kan give atleterne de sidste marginaler,” siger chefkonsulent i Team Danmark, Per Boldt Jørgensen. Han fortæller, at behovet for ekspertinddragelse vil blive drøftet med de enkelte sportschefer, hvorefter OL-stabsledelsen vurderer og prioriterer i hvilket omfang behovet imødekommes.

”Eksperterne vil medvirke ved OL, hvis det vurderes at have en præstationsoptimerende effekt for den eller de enkelte atleter,” siger han

Forberede ekspertydelser
Det er ikke kun til OL i Rio de bedste danske atleter har mulighed for at bruge Team Danmarks eksperter. For at skabe endnu bedre resultater ved EM, VM og OL har Team Danmark identificeret otte særlige indsatsområder frem mod OL i Rio i 2016. Et af dem er forbedrede ekspertydelser, hvor atleter kan hente den nyeste viden og metoder, de kan bruge i deres træning og til konkurrencer.

”Vi vil skabe en mere fleksibel adgang til eksperterne for de bedste atleter. Team Danmarks eksperter vil i højere grad være til stede og yde ekspertbistand og rådgivning i atleternes træningsmiljøer, og de vil i højere grad være til stede ved verdensklasseforbunds vigtigste træningslejre og mesterskaber,” siger han.

Derudover skal Team Danmarks ekspertydelser suppleres af nye faglige kompetencer, og der skal etableres netværk af eksterne samarbejdspartnere inden for alle relevante fagområder de kommende år.

Links: 

Læs mere om Team Danmarks særlige indsatsområder her

Læs mere om Team Danmarks eksperter her.