Første OL-plads i hus for dansk sejlsport

Heldigt udfald af de indledende VM-sejladser betyder, at Danmark er sikret OL-billet i mændenes Laser-klasse.
15. sep 2014
Heldigt udfald af de indledende VM-sejladser betyder, at Danmark er sikret OL-billet i mændenes Laser-klasse.
Dansk sejlsport har lørdag sikret sin første billet til de olympiske lege i Rio om to år. Den danske nationsplads er udløst i mændenes Laser-klasse – og den kom i hus efter blot to dages indledende sejladser ved VM i Santander, Spanien.

Den danske Laser-sejler Thorbjørn Schierup ligger nummer 31 efter fire sejladser. Han er dermed placeret i den bedste tredjedel af feltet, som fra nu bliver skilt fra i det såkaldte guldfelt, der skal sejle om VM-medaljer.

I alt er der sejlere fra 24 nationer i guldfeltet, heriblandt Brasilien, der som vært ved legene på forhånd er sikret en OL-plads. De resterende 23 nationer bejler til OL-billetter - og ved VM er der lige præcis 23 nationspladser på højkant.

”VM er knap nok begyndt. Kun to ud af de ti bådklasser er i gang, og nu står vi allerede med den første nationsplads til OL. Det er ret vildt. Og jeg håber, det inspirerer resten af vores sejlere til at præstere deres bedste,” siger Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion.

Både Australien, New Zealand, Storbritannien og Tyskland har fire eller fem sejlere med i guldfeltet. Det begrænser nationsantallet og baner dermed vejen for den danske OL-plads.

”Laser er ikke den klasse, hvor vi lige nu står allerstærkest. Men der er stadig to år til legene, og med en OL-billet som gulerod er jeg overbevist om, at vi har nogle sejlere, der fra nu af vil give alt for at få deres navn på billetten til Rio,” siger Thomas Jacobsen.

Selv om det er Thorbjørn Schierup, der har sejlet nationspladsen hjem, så er det ikke givet, at det også bliver ham, der skal repræsentere Danmark ved legene. Det bliver afgjort ved en række nationale udtagelsessejladser i 2015-16.

Schierup, der er fra Kaløvig Bådelaug, har i flere år været Danmarks bedste Laser-sejler. Han var med ved OL i London, hvor han blev nummer 19. Siden da har han i længere periode holdt sejlsportskarrieren på lavt blus til fordel for en tid i militæret. I øjeblikket er han elev på Politiskolen.