Syv OL-pladser og to medaljer

VM i Santander blev overordentlig succesfuldt for dansk sejlsport. Høsten bestod af syv nationspladser til OL og to sæt sølvmedaljer.
23. sep 2014
VM i Santander blev overordentlig succesfuldt for dansk sejlsport. Høsten bestod af syv nationspladser til OL og to sæt sølvmedaljer.

De danske sejlere står stærkt her knap to år før OL i Rio. Ved sidste uges VM i Santander, hvor alle ti olympiske bådklasser var på programmet, sikrede de sig syv OL-nationspladser. De syv pladser kan omsættes til ti deltagere, da tre af de kvalificerede bådklasser har to besætningsmedlemmer. Først på et senere tidspunkt vil der blive sat navn på, hvem der skal repræsentere Danmark til OL.

”Syv OL-pladser er et overvældende godt resultat. Og reelt to pladser mere, end jeg havde forventet. Vi har haft et godt VM-stævne, hvor vores sejlere har præsteret over hele linjen,” siger Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen.

Desuden lykkedes det to af bådene at vinde en VM-sølvmedalje. Det drejer sig om europamestrene Ida Marie Baad og Marie Thusgaard i 49FX samt guldvinder fra OL i Beijing Jonas Warrer og hans nye makker Anders Thomsen i 49er.

Disse bådtyper har sikret dansk OL-nationsplads
49erFX
49er
Finnjolle
Laserjolle
Laser Radial-jolle
Nacra 17
RS:X mænd (windsurfing)