18-årig kajakroer hædret med Købstædernes Forsikrings legat

Ved DR’s sportsgalla – Sport 2014 – blev den 18-årige kajakroer Emma Jørgensen fra Maribo på Lolland hædret med Købstædernes Forsikrings legat ”Danmarks olympiske håb”. Legatet lyder på 125.000 kr. og blev overrakt af H.K.H. Kronprinsen. Legatet skal bl.a. gå til ekstra træningslejre og træningsudstyr, så drømmen om guld i endnu højere grad bliver virkelighed
14. jan 2015
Ved DR’s sportsgalla – Sport 2014 – blev den 18-årige kajakroer Emma Jørgensen fra Maribo på Lolland hædret med Købstædernes Forsikrings legat ”Danmarks olympiske håb”. Legatet lyder på 125.000 kr. og blev overrakt af H.K.H. Kronprinsen. Legatet skal bl.a. gå til ekstra træningslejre og træningsudstyr, så drømmen om guld i endnu højere grad bliver virkelighed
Købstædernes Forsikring er olympisk partner for Danmarks Idrætsforbund og TeamDanmark, og som en del af dette partnerskab uddelte selskabet i forbindelse med DR’s sportsgalla – Sport 2014 – i Herning den 10. januar 2015 sit legat ”Danmarks olympiske håb”. 

Legatet der er på 125.000 kr. blev overrakt af H.K.H. Kronprinsen, og det tilfaldt den 18-årige kajakroer Emma Jørgensen fra Maribo på Lolland. 

”Jeg er utrolig glad for at få Købstædernes Forsikrings legat. De mange penge gør det muligt for mig at købe ekstra træningslejre og ekstra træningsudstyr. Ting som jeg ellers ville have haft svært ved, men også noget som gør at jeg helt sikkert vil kunne yde mere,” siger en glad Emma Jørgensen. 

Hun har allerede gjort sig bemærket på internationalt plan. Hun har vundet flere U18 EM- og VM- guldmedaljer, hun blev i 2014 tredobbelt EM guldvinder og i august 2014 tog hun guld i 500 meter toer-kajak ved VM i Rusland. Derudover blev hun i 2013 kåret til ”Årets Fund” i dansk idræt. 

”Da jeg stod der på podiet i Jyske Bank BOXEN i Herning, og mit navn blev råbt op af H.K.H. Kronprinsen, vidste jeg slet ikke, hvad jeg skulle sige. Jeg havde naturligvis håbet at få Købstædernes Forsikrings legat, men jeg var oppe mod nogle meget stærke konkurrenter, så bare det at blive nomineret var en hæder i sig selv,” fortæller Emma Jørgensen. 

Udover Emma Jørgsenen var riffelskytten Stine Nielsen samt roerne Lisbet Falch Jacobsen og Mette Dyrlund i dobbeltsculleren nomineret til legatet ”Danmarks olympiske håb.” 

I dommerkomiteen bag legatet sidder blandt andet den tidligere olympiske guldvinder i roning Victor Feddersen og den forhenværende håndboldstjerne og olympiske guldvinder Camilla Andersen. 

”Som en del af bestyrelsen for Købstædernes Forsikrings legat til Danmarks olympiske håb, er jeg meget stolt af at være med til at uddele dette legat. Jeg ved fra egen erfaring, hvor meget det kræver at kvalificere sig til OL og sammensætte sin forberedelse på en måde, der skaber resultater på dagen. Man kan ikke undervurdere, hvor meget det betyder for en atlet at få et legat som dette. De kan købe tid fri fra arbejde, flere træningsture og nyt udstyr,” fortæller Victor Feddersen. 

Emma Jørgensen lægger heller ikke skjul på, at Købstædernes Forsikrings legat og de mange penge giver et kæmpe boost i hendes selvtillid, men også en anerkendelse af den sport hun kæmper for. 

”Jeg regner også med at bruge nogle af pengene på en lille bil, så jeg i endnu bedre højere grad kan få min træning til at hænge sammen,” siger hun. 

Købstædernes Forsikring har også tidligere støttet de danske idrætsudøvere. I optakten til OL i London i 2012 støttede Købstædernes Forsikring cykelrytteren Lasse Norman Hansen, der vandt guld i omnium, og svømmeren Rikke Møller Pedersen, der så sent som i 2014 vandt EM-guld i Berlin. 

Lasse Norman Hansen har senere fortalt, at det var takket være den økonomiske hjælp fra Købstædernes Forsikring, at han var i stand til at koncentrere sig fuldt ud om sin sport. 

”Trods sine kun 18 år har Emma Jørgensen en imponerende række af resultater bag sig. Jeg er utrolig glad for, at vi som olympisk partner kan være med til at hylde og støtte nogle af Danmarks olympiske talenter. Udover at Emma allerede har taget flere VM-medaljer, ved jeg, at det også er hendes mål at vinde OL guld,” siger adm. direktør i Købstædernes Forsikring og medlem af dommerkomitéen, Anders Hestbech. 

”Min drøm er naturligvis at vinde guld, og jeg vil også gøre alt for at denne drøm bliver til virkelighed. Med legatet fra Købstædernes Forsikring er det forhåbentlig lidt nemmere at få dette til at ske,” slutter Emma Jørgensen.