OL-kravene i svømning

Nu kan du se hvor hurtigt svømmerne skal svømme for at indløse billet til OL i Rio.
27. mar 2015
Nu kan du se hvor hurtigt svømmerne skal svømme for at indløse billet til OL i Rio.

Nedtællingen til OL i Rio 2016 er i fuld gang, og der er nu kun små 500 dage til svømmesportens største sportslige begivenhed finder sted - OL.

DIF's bestyrelse har godkendt de nationale udtagelseskrav i svømning, og de offentliggøres hermed i god tid inden første kvalifikationsmulighed ved VM i Kazan i Rusland til august.
 
"Jeg er glad for, at en god og konstruktiv dialog med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark har resulteret i nogle ambitiøse udtagelseskriterier, som fokuserer på muligheder for kvalifikation, og hvor det centrale er, at de danske svømmere skal kunne præstere på højeste niveau ved OL i Rio. De centrale fikspunkter frem mod Rio bliver nu præstationerne ved VM i Kazan i år, Danish Open i 2016 og EM i London i 2016," siger sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach.
 
Aftalen om de nationale udtagelseskriterier for svømning til OL i Rio de Janeiro 2016 er blevet til i et tæt samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark på baggrund af FINAs internationale kvalifikationskrav og DIFs generelle danske OL-udtagelseskrav.
 
"Vi er i Danmarks Idrætsforbund optaget af, at de nationale udtagelseskriterier går efter højeste fællesnævner, så vores bedste atleter har mulighed for tidlig kvalifikation og de bedst mulige forberedelser efterfølgende. Det ved vi har betydning for de sportslige resultater ved OL, og vi er derfor tilfredse med, at udtagelseskriterierne i svømning har det rigtige fokus herpå," udtaler OL-chef i Danmarks Idrætsforbund, Morten Rodtwitt.

Se kvalifikationskravene.