Status på dansk OL-kvalifikation

VM i roning er netop slut, og vi har undervejs føjet tre både til listen af danske OL-kvalifikationer. Status er dermed, at vi har sikret dansk deltagelse ved OL i otte forskellige idrætsgrene allerede 11 måneder før det går løs i Rio.
6. sep 2015
VM i roning er netop slut, og vi har undervejs føjet tre både til listen af danske OL-kvalifikationer. Status er dermed, at vi har sikret dansk deltagelse ved OL i otte forskellige idrætsgrene allerede 11 måneder før det går løs i Rio.
Anne Lolk, Juliane Rasmussen, Jacob Barsøe, Jacob Larsen, Jens Vilhemsen, Kasper Winther, Anne Dsane Andersen og Hedvig Lærke Berg Rasmussen. Det var de otte danske roere, der sikrede de dansk OL-nationspladser ved VM i roning i Aiguebelette de første dage i september.

OL-kvalifikationen blev sikret i kvindernes toer og letvægtsdobbeltsculler samt herrernes letvægtsfirer, og i disse tre bådklasser vil danske atleter derfor kæmpe ved OL i Rio. De resterende olympiske bådklasser har stadig en enkelt mulighed for at kvalificere sig til OL ved to forskellige konkurrence i foråret 2016.

De danske roere skal naturvis ikke alene til Rio. Allerede nu har en lang række andre danske atleter nemlig også sikret OL-kvalifikation. Senest er det den 6. september blevet bekræftet, at danske kajakroere ved VM i slutningen af august sikrede danske nationspladser i herrer enerkajak på 1000 m samt kvindernes toer- og firerkajak på 500 m.

Samlet set har danske atleter i syv forskellige idrætsgrene opfyld både de internationale og nationale kvalifikationskrav. I atletik, brydning, fodbold, kajak, roning, sejlsport, skydning og svømning kan vi således allerede nu glæde os til at se danske atleter i aktion i Rio. Den samlede oversigt ses nederst i denne nyhed.

På OL.dk opdateres de danske kvalifikationer løbende – klik her for info.

Kommende kvalifikationsmuligheder

Vi vil selvfølgelig se danske atleter i mange flere idrætsgrene under OL, og heldigvis kæmper en lang række atleter hele tiden for at sikre de eftertragtede OL-pladser.

I de kommende uger kæmper danske atleter om OL-kvalifikation ved VM i brydning i Las Vegas, USA 7. og 8. september, ved VM i skeetskydning i Lonato, Italien, den 9. til 18. september og ved VM i enkelstart i Richmond, USA, den 19.-27. september. Hold dig løbende orienteret her på OL.dk og på Danmark til OL på Facebook eller danmarktilol på Instagram.

Danske OL-kvalifkationer pr. 6. september 2015:

Herunder ses den samlede liste over hvilke danske atleter, der har opfyldt de danske og internationale kvalifikationskrav:

(Ved nationskvotepladser angives atleten, der sikrede kvotepladsen, i parentes, mens der ved personlige kvotepladser blot angives atlet og disciplin. OBS: Ingen af de nævnte atleter er endeligt udtaget til OL.)

Atletik

Tre danske atletikudøvere har opnået kvalifikation:

 • Andreas Bube - 800 m
 • Sara Slott Petersen - 400 m hæk
 • Stina Troest - 400 m hæk

Brydning

Ved VM i Las Vegas i september 2015 har følgende brydere kvalificeret sig til OL:

 • Mark O. Madsen - 75 kg
Fodbold

Det danske U21-landshold i fodbold sikrede ved EM 2015 deltagelse med et hold ved OL i Rio. Under OL skal alle undtagen tre af holdets spillere være under 23 år.

Kajak

Ved VM i sprint-kajak i august 2015 blev der sikret følgende nationsplads til Danmark:

 • Herrernes 1.000 meter enerkajak (René Holten Poulsen)
 • Kvindernes 500 meter toerkajak (kvalificeret automatisk med K4'eren)
 • Kvindernes 500 meter firerkajak (Emma Aastrand Jørgensen, Henriette Engel Hansen, Amalie Ringtved Thomsen og Ida Villumsen)
Roning

Ved VM i roning i starten af september 2015 opnåede de danske roere følgende nationspladser:

 • Herrernes letvægtsfirer (Jacob Barsøe, Jacob Larsen, Jens Vilhemsen og Kasper Winther)
 • Kvindernes letvægtsdobbeltsculler (Anne Lolk og Juliane Rasmussen)
 • Kvindernes toer (Anne Dsane Andersen og Hedvig Lærke Berg Rasmussen)
Sejlsport

Dansk sejlsport sikrede ved VM i Santander i september nationskvotepladser i syv bådklasser. Det drejer sig om følgende bådtyder:

 • Laserjolle (Thorbjørn Schierup)
 • Laser radial (Anne-Marie Rindom)
 • RS:X - windsurfing (Sebastian Fleischer)
 • 49'er (Jonas Warrer og Anders Thomsen)
 • Finnjolle (Jonas Høgh-Christensen)
 • 49'er FX (Ida Marie Baad og Marie Thusgaard)
 • Nacra 17 (Allan Nørregaard og Line Just)
Skydning

Hos de danske skytter er der indtil videre sikret tre nationskvotepladser til Danmark. De blev opnået henholdsvis 9. september 2014 ved VM i Granada, 28. marts 2015 ved en World Cup i Forenede Arabiske Emirater og 12. august 2015 ved en World Cup i Aserbajdsjan:

 • 10 m luftriffel (Stine Nielsen)
 • Skeetskydning (Jesper Hansen)
 • 50 m liggende riffel (Torben Grimmel)
Svømning

De danske svømmere opnåede en række kvotepladser ved VM i Kazan 2015. Herunder angives de to holdkapper og de fem individuelle svømmediscipliner, hvor danske atleter sikrede pladser.

Kvinder:
 • Jeanette Ottesen - 100 m butterfly
 • Mie Ø. Nielsen - 100 m rygsvømning 
 • Rikke Møller Pedersen - 200 m brystsvømning
 • Lotte Friis - 800 m fri
 • 4x100 m medley med en 5. plads i tiden 3.57,61 (Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume).
Herrer
 • Viktor Bromer - 200 m fri
 • 4x200 m fri med en 12. plads i tiden 7.12,82 (Daniel Skaaning, Magnus Westermann, Søren Dahl og Anders Lie Nielsen)
OBS. Der er endnu ikke udtaget nogen danske atleter til OL. Kvalifikationen til OL er afgørende for, men ikke lig med udtagelse til OL. Udtagelserne finder sted i perioden op til OL og foretages af den nationale olympiske komite (DIF’s bestyrelse) efter indstilling fra de respektive specialforbund.