De olympiske arenaer bliver gennemtestet

Forud for OL i Rio, bliver der afholdt en række testevents, hvor de olympiske arenaer og konkurrenceopsætningerne bliver gennemtestet. Konkurrenceoversigten er netop blevet opdateret, og du kan her få en oversigt over test-events i de idrætsgrene, hvor vi regner med at danske atleter vil deltage i OL.
15. sep 2015
Forud for OL i Rio, bliver der afholdt en række testevents, hvor de olympiske arenaer og konkurrenceopsætningerne bliver gennemtestet. Konkurrenceoversigten er netop blevet opdateret, og du kan her få en oversigt over test-events i de idrætsgrene, hvor vi regner med at danske atleter vil deltage i OL.

Når først den olympiske flamme brænder på Maracanã, og de bedste atleter i verden er samlet i Rio de Janeiro, skal der ikke være noget overladt til tilfældighederne. Netop derfor bliver der allerede nu afholdt test-events på de olympiske arenaer forud for næste sommers lege.

Ud over at få gennemtestet de olympiske arenaer, giver disse test events også de olympiske atleter mulighed for at opleve de konkurrenceforhold, de kommer til at møde under OL.

Dette var netop grunden til, at kajakroer René Holten Poulsen tog til test event i Rio kort efter, han sikrede sin OL-billet ved VM i august. Her fik han testet fasciliteterne samtidig med, at han fik mulighed for at konkurrere lidt mod øvrige OL-potentielle atleter. Det lykkedes her René at sikre en sølvmedalje i enerkajak 1000 m samt vinde guld med Nils Jensen Boe i 1000 m toerkajak, hvor de dermed fik lidt oprejsning ovenpå deres diskvalifikation ved VM.

Den samlede test-event-oversigt bliver løbende opdateret på aquecerio.com, og en sammenkogt ”dansk” udgave kan du finde HER.

Om de danske atleter deltager i de enkelte test-events ligger endnu ikke fast, men på Danmark til OL på Facebook, bliver der løbende annonceret, når danske atleter deltager i testene i Rio.

Foto: Podiet på 1000 m toerkajak ved test event i Rio. Foto af René Holten Poulsen.