Italiensk appel skaber usikkerhed om OL-kvalifikation

Den italienske olympiske komité har protesteret mod tildelingen af OL-pladser til den danske Dame K4-båd i kajak. De danske forberedelser fortsætter dog uden ændringer.
20. okt 2015
Den italienske olympiske komité har protesteret mod tildelingen af OL-pladser til den danske Dame K4-båd i kajak. De danske forberedelser fortsætter dog uden ændringer.
Den 6. september modtog de danske kajakroere besked fra det internationale kano- og kajakforbund (ICF) om, at Dame K4 500m båden var kvalificeret til OL i Rio 2016. Kvalifikationen var baseret på en syvendeplads i K2 500m og en tiendeplads (vinder b-finalen) i K4 500m ved det seneste VM.

Gennem et kompliceret system endte den danske båd med at få de eftertragtede OL-biletter. Systemet indebærer blandt andet, at OL-billetter genuddeles, når en roer konkurrerer i to både, der kvalificeres, og genuddelinger tilfalder de største både (K4 før K2 før K1).

Nu har den italienske olympiske komite (CONI) og det italienske kano- og kajakforbund (FICK) rejst en sag mod ICF ved den internationale sportsdomstol (CAS), idet CONI hævder, at reglerne i dette tilfælde er administreret forkert.

ICF og CONI mødes således formentlig i CAS for at fremsætte deres respektive synspunkter og dermed også indirekte afgøre den danske K4-skæbne.

Dansk Kano og Kajak Forbund er fortrøstningsfulde i forhold til udfaldet, idet forbundet har tillid til, at ICF, som også har forfattet reglerne, har administreret dem korrekt. Forberedelserne frem mod OL i Rio for Dame K4 fortsætter derfor ufortrødent. Forbundet ser dog naturligvis frem til en afklaring, således at den lille usikkerhed, der hermed er skabt, kan blive ryddet af vejen.

Der er endnu ikke fastlagt en dato for CAS’ behandling af sagen.