Dansk roning foretager selektioner til OL-kvalifikationen

I en pressemeddelelse fra Dansk forening for rosport fremgår det i dag, hvordan ændringer i reglementet og atleternes styrkeforhold resulterer i en ny selektion i OL-kvalifikationen.
8. jan 2016
I en pressemeddelelse fra Dansk forening for rosport fremgår det i dag, hvordan ændringer i reglementet og atleternes styrkeforhold resulterer i en ny selektion i OL-kvalifikationen.

Danske roere har en stolt tradition ved OL, og der er også allerede nu kvalificeret tre bådtyper til OL i Rio (LM4-, W2- og LW2x). Der er dog stadig rig mulighed for at få endnu flere danske både i vandet til sommerens OL, da der den 22.-25. maj bliver afholdt et stort OL-kvalifikationsstævne i Luzern i Schweiz.

En række ændrede regler samt løbende vurdering af de danske roeres styrkeforhold har nu medført en prioritering hos Dansk forening for rosport, som fremgår af en pressemeddelelse sendt ud den 8. januar.

Det fremgår dels, hvordan der er sket en ændring i prioriteringerne i herrernes og kvindernes doublesculler:

"I kvindernes doublesculler (W2x) har man valgt foreløbig at satse på Nina Hollensen (Aarhus Roklub) som makker til Lisbet Falch Jakobsen (Bagsværd Roklub) frem for Mette Dyrlund (DSR). Dyrlund er dog inviteret på forårets to træningslejre i Portugal, og skulle Lisbet og Nina ikke vise det fornødne niveau der, vil Mette få chancen igen. Efter den anden træningslejr i Portugal foretages den endelige selektion i W2x.

I forhold til herrernes singlesculler (M1x) og letvægtsdoublesculler (LM2x) har FISA (Det Internationale Roforbund) og IOC opsat nye kvalifikationskriterier, der betyder, at skulle begge både kvalificere sig til OL, vil man kun kunne udtage én af bådene. Reglerne er indført for at få en større spredning på de lande, der deltager ved OL."

Derudover har en regelændring medført, at Danmark er nødsaget til at prioritere mellem singlesculleren og letvægtsdoublesculleren hos herrerne:

"På den baggrund har man valgt at satse på LM2x, da man mener at Mads Rasmussen (DSR)/Rasmus Quist (DSR) eller Henrik Stephansen(Furesø Roklub)/Jens Noll Nielsen (Hadsund Roklub) har en større chance for succes ved OL, hvis de skulle kvalificere sig end Sverri S.Nielsen i M1x. Man kan kun stille til start med én båd i hver enkelt bådklasse i Luzern og derfor foretages den endelige selektion i LM2x i afslutningen af den anden træningslejr i Portugal i uge 10."

Læs den samlede pressemeddelelse her.

En opdateret oversigt over kvalificerede danske atleter, heriblandt roere, kan ses her.

(På nyhedsbilledet ses Anne Lolk og Juliane Rasmussen som sikrede OL-kvalifikation i kvindernes letvægts doublesculler ved VM i september 2015.)