Håndboldlandsholdet officielt udtaget til OL

DIF’s bestyrelse har godkendt OL-indstillingen fra Dansk Håndbold Forbund. Dermed er håndboldlandsholdet officielt udtaget til legene i Rio.
18. jul 2016
DIF’s bestyrelse har godkendt OL-indstillingen fra Dansk Håndbold Forbund. Dermed er håndboldlandsholdet officielt udtaget til legene i Rio.

Lørdag indstillede håndboldlandstræner Gudmundur Gudmundsson 14 spillere og én reserve til De Olympiske Lege i Rio. Indstillingen er nu behandlet af DIF’s bestyrelse, som er Danmarks Olympiske Komité. Dermed er de 15 spillere godkendt og klar til at kæmpe for medaljer i Rio, når håndboldturneringen går i gang 7. august.

OL chef de mission, Morten Rodtwitt, byder holdet velkommen. Han mener, at de har stor indflydelse på det samlede OL-hold, fordi håndboldturneringen løber over det meste af OL-perioden.

”Det er et rigtig stærkt håndboldmandskab, vi får med i Rio. De kan være et samlingspunkt for hele den danske OL-trup, hvor de andre atleter har rig mulighed for at komme og støtte dem i hallen. Så jeg både håber, men tror også, at de kan nå rigtig langt ved dette OL,” siger Morten Rodtwitt.

Håndboldherrerne spillede uafgjort i en test-kamp mod OL-værterne Brasilien lørdag aften. Tirsdag mødes de igen for at træne frem mod afrejsen til Rio.

”Håndboldlandsholdets forberedelser til legene i Rio er særdeles grundige. Gudmundur Gudmundsson og resten af den sportslige ledelse i Dansk Håndbold Forbund har lagt en plan, som både sikrer spillerne mulighed for at lade op oven på en hård sæson, samtidig med at de bliver helt klar, når første kamp fløjtes i gang i Rio,” siger direktør i Team Danmark, Lone Hansen.

De 15 spillere er:

Målmænd:
Niklas Landin, THW Kiel
Jannick Green, SC Magdeburg

Fløjspillere:
Lasse Svan Hansen, SG Flensburg-Handewitt
Casper U. Mortensen, TSV Hannover-Burgdorf

Stregspillere:
Henrik Toft Hansen, SG Flensburg-Handewitt
Jesper Nøddesbo, FC Barcelona
René Toft Hansen, THW Kiel

Bagspillere:
Morten Olsen, TSV Hannover-Burgdorf
Mads Mensah Larsen, Rhein-Neckar Löwen
Mikkel Hansen, PSG Paris
Michael Damgaard, SC Magdeburg
Henrik Møllgaard, PSG Paris
Mads Christiansen, SC Magdeburg
Kasper Søndergaard, Skjern Håndbold

Reserve: Hans Lindberg, Füchse Berlin


Yderligere kommentarer:
Morten Rodtwitt, OL chef de mission, DIF: 43 26 20 78/29 37 09 16, mrt@dif.dk
Lone Hansen, direktør, Team Danmark: 60 38 25 27, loha@teamdanmark.dk

Fakta om OL i Rio:
5.-21. august 2016
DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på 120 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.

Atleter udtaget til OL:
Atletik:
Sara Slott Petersen, Andreas Bube, Stina Troest, Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister, Jessica Dreskau-Petersson, Anna Emilie Møller, Ole Hesselbjerg

Badminton:
Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Jan Ø. Jørgensen, Viktor Axelsen, Line Kjærsfeldt, Mathias Boe, Carsten Mogensen

Bordtennis:
Jonathan Groth

Brydning:
Mark O. Madsen

Cykling:
Annika Langvad, Simon Andreassen, Simone Tetsche Christensen, Niklas Laustsen, Amalie Dideriksen, Lasse Norman Hansen, Rasmus Quaade, Casper Folsach, Frederik Rodenberg Madsen, Niklas Larsen, Casper Pedersen, Jakob Fuglsang, Chris Anker Sørensen, Christopher Juul Jensen 

Golf:
Nicole Broch Larsen, Nanna Koerstz Madsen, Søren Kjeldsen, Thorbjørn Olesen

Håndbold
Niklas Landin, Jannick Green, Lasse Svan Hansen, Casper U. Mortensen, Henrik Toft Hansen, Jesper Nøddesbo, René Toft Hansen, Morten Olsen, Mads Mensah Larsen, Mikkel Hansen, Michael Damgaard, Henrik Møllgaard, Mads Christiansen, Kasper Søndergaard, Hans Lindberg

Kajak:
René Holten Poulsen, Emma Aastrand Jørgensen, Henriette Engel Hansen, Amalie Ringtved Thomsen, Ida Villumsen

Roning:
Anne Lolk, Juliane Elander Rasmussen, Anne Dsane Andersen, Hedvig Lærke Berg Rasmussen, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgaard, Mads Rasmussen, Rasmus Quist, Fie Udby Erichsen, Lisbet Falch Jakobsen, Nina Hollensen

Sejlsport:
Jena Mai Hansen, Katja Salskov-Iversen, Anette Viborg, Allan Nørregaard, Jonas Høgh-Christensen, Michael Hansen, Anne-Marie Rindom, Lærke Buhl-Hansen, Sebastian Fleischer, Jonas Warrer, Christian Peter Lübeck

Skydning:
Jesper Hansen, Stine Nielsen, Torben Grimmel

Svømning:
Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen, Viktor Bromer, Anton Ørskov Ipsen, Mads Glæsner, Pál Joensen, Pernille Blume, Anders Lie, Daniel Skaaning, Søren Dahl, Magnus Westerman, Julie Kepp Jensen, Sarah Bro

Tennis:
Caroline Wozniacki

Triatlon:
Andreas Schilling