Fantastisk åbningsceremoni i Rio De Janeiro: De Olympiske Lege er i gang

Det var en storslået fest af farver, fyrværkeri, glade atleter og gode budskaber om at passe på naturen, som prægede OL 2016 åbningsceremoni.
6. aug 2016
Det var en storslået fest af farver, fyrværkeri, glade atleter og gode budskaber om at passe på naturen, som prægede OL 2016 åbningsceremoni.
Trods Danmarks U21-fodboldlandshold allerede torsdag aften begyndte deres OL-eventyr, blev OL i Rio officielt åbnet på det imponerende fodboldstadion Maracana.

Åbningsceremonien startede med en nedtælling fra ti til nul, hvorefter en nyfortolkning af det gamle fredstegn stod lysende midt på stadion i naturens grønne farver. Herefter stod der lysende fyrværkeri op fra stadionnets ”tag”.

Igennem hele showet var naturen og budskabet om, at vi som mennesker skal passe på den i højsæde. Det blev vist på utraditionel og flot vis, da de olympiske ringe blev præsenteret som grønne træer midt i hjertet af Maracana.

Normalt er traditionen, at ringene skal have forskellige farver, men budskabet var klart. Pas på naturen.

Atleternes fest

Hele den store åbningsceremoni repræsenterer verdens største sportsevent, hele verden og ikke mindst de atleter, som skal repræsentere sit land.

Og ind kom de danske atleter også marcherende. Anført af den danske fanebærer Caroline Wozniacki, som smilende fra øre til øre stolt viftede Dannebrog fra side til side.

Fuldendte budskabet
I takt med, at den flotte åbningsceremoni blev afviklet, blev den store hyldest til naturen afrundet i en smuk optænding af den olympiske ild.

Faklen blev til et flammehav, som blev hejst højt op på stadion, hvor spejle bevægede sig frem og tilbage, som indikerede, at solen var steget højt til himmels. En fantastisk afrunding og afslutning på en fantastisk ceremoni.