Håndboldherrerne sikrer 14. medalje til Danmark på dag 14 i Rio

Fredag spillede håndboldherrerne sig i en historisk OL-finale efter en gyser mod Polen. Viktor Axelsen måtte til gængæld bøje sig for overmagten i sin semifinale i badminton.
20. aug 2016
Fredag spillede håndboldherrerne sig i en historisk OL-finale efter en gyser mod Polen. Viktor Axelsen måtte til gængæld bøje sig for overmagten i sin semifinale i badminton.
Tusindvis af danskere havde fyldt kaffekanderne for at holde sig vågne til de sene nattetimer, hvor herrelandsholdet i håndbold spillede semifinale mod Polen. De danske drenge kvitterede med en stor kamp, som endte i en gyserafslutning, hvor der måtte forlænget spilletid til, før der blev fundet en vider. 29-28 endte kampen i Danmarks favør, og håndboldherrerne er dermed klar til en historisk OL-finale mod de regerende olympiske mestre fra Frankrig. De sikrer således Danmarks 14. medalje ved OL i Rio.

I badminton havde unge Viktor Axelsen ikke levnet sine modstandere mange chancer frem mod semifinalen. Her lagde Viktor da også godt ud, men som kampen skred frem, blev det klart, at verdensmesteren Chen Long var for stor en mundfuld. Det blev til et nederlag i to sæt, og i kampen om bronze skal Viktor lørdag møde den forsvarende – og nu detroniserede – olympiske mester Lin Dan.

Derudover bød fredagen på stærke danske kajak-piger, som i firekajakken er klar til finalen, en katastroferunde på hele 81 slag, der sendte Nicole Broch Larsen ud af topstriden i golf, og en møguheldig BMX-rytter, som måtte forlade OL efter to styrt i semifinalerne.


Dagens resultater i tal:

 
Badminton:
Semifinale - Viktor Axelsen mod Chen long 14-21 15-21 – Viktor Axelsen i bronzekamp lørdag.

BMX: 
Semifinale – Simone Tetsche Christensen – nr. 4, 6 og 8 I de tre heats og ude af OL.

Golf:
3. runde - Nicole B. Larsen 81 slag (foreløbig på delt 34. plads).
3. runde - Nanna K. Madsen 72 slag (foreløbig på delt 15. plads).

Håndbold: 
Semifinale – Danmark-Polen 29-28 (efter forlænget spilletid) og videre til FINALEN.

Kajak: 
K4  heat 2 – 5.plads og videre til semifinalen, hvor det blev til en 3. plads og videre til finalen lørdag.


På OL.dk kan du under kalenderen se de kommende dagens program, og på vores Facebook-side Danmark til OL kan du under hele OL komme helt tæt på den danske deltagelse ved OL.