Flot 5. plads til Mie Ø. Nielsen på OL’s dag 3

Dag tre i Rio bød på flot femteplads til Mie Ø. Nielsen, girlpower på rostadion, exit Wozniacki og masser af danske sejlere på vandet.
9. aug 2016
Dag tre i Rio bød på flot femteplads til Mie Ø. Nielsen, girlpower på rostadion, exit Wozniacki og masser af danske sejlere på vandet.

4/100 af et sekund skilte natten til tirsdag svømmeren Mie Ø. Nielsen fra en bronzemedalje i 100 m. rygcrawl. Mie havde en fantastisk afslutning på løbet, men manglede altså de sidste små marginaler. ”Mine ben var færdige, jeg havde ikke mere at give af,” sagde Mie Ø. Nielsen efter løbet, hvor hun altså sluttede på en flot femteplads.

I svømning havde vi også Viktor B. Bromer i bassinet. Viktor blev nr. 2 i sit indledende heat og senere nr. 4 i sin semifinale i samlet 7. bedste tid, og han er dermed klar til finalen i 200 m. butterfly, som svømmes natten til onsdag dansk tid.

Derudover bød OL’s dag tre på girlpower på rostadion i Rio, hvor først Anne Lolk og Juliane Elander i letvægtsdobbeltsculler og siden Anne Dsane og Lærke Berg i toer uden styrmand roede sig til andenpladser i deres respektive heats. Dermed er begge både sikkert videre til semifinalerne.

Desværre gik det mindre godt for de forsvarende olympiske mestre, Mads Rasmussen og Rasmus Quist, som skal ud i opsamlingsheat om en plads i semifinalen, og for Ninna Hollensen og Lisbeth Falch i dobbeltsculleren, som blev nr. 4 og sidst i deres opsamlingsheat og dermed er ude af OL.

Ude af OL er også den danske fanebærer Caroline Wozniacki, som i tennisturneringens 2. runde mødte overmagten i tjekkiske Kvitova.

Sidst, men ikke mindst, fik vi skudt sejlkonkurrencerne i gang, og der var gode præstationer af alle de danske sejlere, selvom det for windsurferen Sebastian Fleischer undervejs blev til en tur i baljen.

"Det var vildt. Det var fantastisk. Jeg røg i baljen en enkelt gang, men jeg kom op igen. Det er Rio, når det er bedst det her," sagde Sebastian Fleischer efterfølgende.


Dagens resultater i tal:

Roning: 
Nina Hollensen og Lisbet Falch Jakobsen, Dobbeltsculler kvinder (opsamlingsheat) – 4. plads og dermed ikke gået videre.

Anne Lolk og Juliane Elander, Letvægtsdobbeltsculler kvinder (indledende heat) – 2. plads og videre til semifinalen.

Mads Rasmussen og Rasmus Quist, Letvægtsdobbeltsculler mænd (indledende heat) – 3. plads – skal ud i opsamlingsheat om en plads i semifinalen.

Anne Dsane og Lærke Rasmussen, Toer uden styrmand kvinder (indledende heat): 2. plads og videre til semifinalen.

Tennis:
Caroline Wozniacki, 2. runde. Nederlag på 2-6 4-6 til Petra Kvitova.


Sejl:
Michael Hansen, Laser, (sejlads 1 og 2 ud af 10) – 6 og 24 point– samlet en foreløbig 13. plads.

Sebastian Fleischer, Windsurfing RS:X, (sejlads 1, 2 og 3 ud af 12) – 15, 14 og 9 point – samlet en foreløbig 12. plads.

Anne-Marie Rindom, Laser Radial, (sejlads 1 og 2 ud af 10) - 5 og 9 point – samlet en foreløbig 3. plads. (Anne-Marie Rindom er blevet rykket op på en samlet 2. PLADS efter de to første sejladser.
Kinesiske Lijia Xu, der er forsvarende olympisk mester, blev sent mandag diskvalificeret i anden sejlads - og dumper dermed fra en 1. til en 23. plads. Rindom rykker samtidig frem fra 3. til 2. pladsen.)

Laerke Buhl-Hansen, Windsurfing RS:X, (sejlads 1, 2 og 3 ud af 12) - 17, 16 og 17 point – samlet en foreløbig 19. plads.

Svømning:
Viktor B Bromer, 200 meter butterfly mænd (indledende heat): 2. plads i heatet i 7. bedste tid og videre til semifinalen, hvor det blev til en 4. plads i heatet i tiden 1:55,59 og kvalifikation til finalen i 7. bedste tid.

Mie Østergaard Nielsen, 100 meter ryg kvinder (finale): 5. plads i tiden 58:80.På OL.dk kan du under kalenderen se de kommende dagens program, og på vores Facebook-side Danmark til OL kan du under hele OL komme helt tæt på den danske deltagelse ved OL.