Høgh’en i stormvejr og Rindom på rette kurs på OL’s dag 5

Foreløbig 2. plads til Rindom under svære vejrforhold, flot kvartfinaleplads i fodbold trods sambalektion af Brasilien, flere finalepladser til de danske svømmere og danske dressurryttere i ilden.
11. aug 2016
Foreløbig 2. plads til Rindom under svære vejrforhold, flot kvartfinaleplads i fodbold trods sambalektion af Brasilien, flere finalepladser til de danske svømmere og danske dressurryttere i ilden.

Femte dag ved OL i Rio var præget af uvejr, som betød, at ro-konkurrencerne blev udsat, og at sejlerne havde svære forhold. Jonas Høgh måtte udgå af 4. sejlads, da øjet i sejlet gik i stykker, mens Anne-Marie Rindom klarede sig sikkert gennem storm og regn og indtager en foreløbig 2. plads med fire sejladser igen.

På fodboldbanen måtte de danske drenge sande, at de brasilianske hjemmebanefavoritter var i en klasse for sig. 0-4 lød slutcifrene, men Danmark er videre som nr. 2 i puljen, og skal i kvartfinalen møde Nigeria.

I svømning sikrede både Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen danske finalepladser med stærke præstationer i nattens semifinaler i henholdsvis 200m brystsvømning og 100m fri. Jeanette Ottesen imponerede ved at sætte ny dansk rekord på 100m fri!

På OL’s femtedag fik vi også dressurkonkurrencerne i gang, og Danmark kom fint fra land med stabile præstationer af Anders Dahl og Agnete Kirk.


Dagens resultater:

Cykling - enkeltstart:

Christopher Juul Jensen - nr. 19 i tiden 1:16.49,62

Sejlsport:
Nacra 17 – (1. og 2. ud af 12 sejladser) 8. og 9. plads (dagens tredje og sidste sejlads er udskudt). Samlet nr. 8.
Michael Hansen i Laser – (5. og 6. ud af 10 sejladser) 31. og 31. plads – samlet nr. 26
Jonas Høgh – (3. og 4. ud af 10 sejladser) 4 plads i 3. og udgik i 4. sejlads. Samlet nr. 6
Anne Marie Rindom – (5. og 6. ud af 10 sejladser) 3. og 1. plads. Samlet nr. 2

Ridning:
Anders Dahl får 69,900
Agnete Kirk 72,229

Svømning:
Pernille Blume og Jeanette i 100 fri - nr. 6 og 3 i deres indledende heat, og begge gik videre til semifinalerne. Semifinalerne blev endestation for Pernille Blume, der slutter som samlet nr. 11, mens Jeanette Ottesen blev nr. 3 i sit heat og er videre til finalen på en samlet 6. plads.
Rikke Møller - vandt sit indledende heat og gik til semifinalen, hvor hun blev nr. 4 i sit heat og er videre til finalen på en samlet 5. plads.

Fodbold:
Danmark – Brasilien 0-4 – Danmark videre til kvartfinalen som nr. 2 i puljen.
‪‬

På OL.dk kan du under kalenderen se de kommende dagens program, og på vores Facebook-side Danmark til OL kan du under hele OL komme helt tæt på den danske deltagelse ved OL.