Op- og nedture: Danmarks dag 2 i Rio

Andendagen i Rio var på mange måder en hæsblæsende affære, hvor Danmarks atleter både oplevede op- og nedture. Det danske herrelandshold i håndbold startede deres eventyr, roerne fik aflyst en konkurrencedag, og Danmarks fanebærer, Caroline Wozniacki var også i kamp. Læs her om af Danmarks dag 2 i Rio.
8. aug 2016
Andendagen i Rio var på mange måder en hæsblæsende affære, hvor Danmarks atleter både oplevede op- og nedture. Det danske herrelandshold i håndbold startede deres eventyr, roerne fik aflyst en konkurrencedag, og Danmarks fanebærer, Caroline Wozniacki var også i kamp. Læs her om af Danmarks dag 2 i Rio.
Efter Jakob Fuglsang på førstedagen af OL i Rio sikrede hele familien Danmark en drømmestart på De Olympiske Lege, var det i dag tid til endnu en dag med danskere i ilden.

De danske håndbolddrenge stemplede i går ind i turneringen, da de mødte Argentina. Danmark kom skidt fra start og blev i korte perioder domineret af sydamerikanerne. Danmark havde svært ved at få gang i angrebsspillet, hvor man misbrugte store chancer. I løbet af halvegen kom Danmark dog bedre med, og håndbolddrengene kunne gå til pause med stillingen 10-10.

I anden halveg var det et helt andet dansk hold, som kom på banen. Energien var i top, og indskiftninger af blandt andet Michael Damgaard syntes at gøre en forskel. Venstrebacken satte tempo på det danske angrebsspil, samtidig med at holdets spil fungerede i begge ender af banen. Argentina blev slået 25-19 på baggrund af en suveræn anden halvleg.

Sportsgrene med endnu mindre bolde end håndbolden var også på programmet i går, hvor blandt andet den danske bordtennisspiller Jonathan Groth måtte se sig slået i anden runde i bordtennisturneringen af den suveræne verdensetter kinesiske Ma Long.

Også den danske fanebærer, Caroline Wozniacki, havde i går sin første kamp i kvindernes tennisturnering. Den danske tennisstjerne blæste Lucie Hradecká af banen med 6-2 6-2.

Blæst var der også nok af på det Olympiske ro-stadion i Rio. Faktisk var der så meget vind, at man besluttede at aflyse alle heats.

Der var også danskere i svømmebassinet i går, hvor Jeanette Ottesen desværre blev sidst i sit finaleheat i 100m butterfly. Rikke Møller kvalificerede sig desværre heller ikke til finalen i 100m bryst. Positivt var det dog at Mie Østergaard kvalificerede sig til finalen i 100m ryg, som svømmes natten til tirsdag.

I nat spillede det danske U21-landshold og sin anden kamp i turneringen, da de slog Sydafrika med 1-0. Resultatet betyder, at man kan spille sig sikkert videre med blot 1 point mod værtsnationen Brasilien.


Gårsdagens resultater i tal:

Roning:
Aflyst

Håndbold
Danmark vandt over Argentina : 25-19

Svømning:
Jeanette Ottesen 100 meter butterfly (finale) – 8.plads i tiden 57,17 (samlet 8.plads)

Mie Østergaard 100 meter ryg (semifinale) – 6.plads i tiden 59,18 (kvalificeret til finale)

Rikke Møller 100 meter bryst (semifinale) – 10. plads i tiden 1.07,07 (ikke kvalificeret videre)

Lotte Friis 400 meter fri (indledende heat) – 11. plads i tiden 4.07,13 (ikke kvalificeret videre)

Fodbold:
Danmark vinder over Sydafrika: 1-0

Bordtennis:

Jonathan Groth vandt 1. runde, men tabte 2. runde til verdensetteren  Ma Long: 0-4 i sæt. (11-3, 11-2, 11-3 og 11-9)

Tennis:
Caroline Wozniacki vandt over Lucie Hradecká: 2-0 i sæt (6-2, 6-2)