Jonatan Groth

Jonathan Groth er udset til at skulle tage over i dansk bordtennis efter Michael Mazes karrierestop tidligere i år.
1. aug 2016
Jonathan Groth er udset til at skulle tage over i dansk bordtennis efter Michael Mazes karrierestop tidligere i år.

Af Thomas Hansen. Foto: Das Büro 

I marts gik der et kollektivt sug gennem maven på hele bordtennisdanmark, da stjernen over dem alle, Michael Maze, meddelte, at han indstillede karrieren på grund af skader. Men i kulissen stod Jonathan Groth klar til at forsvare de rød-hvide farver. Den nu 23-årige bordtennisspiller stak første gang for alvor snuden frem ved verdensmesterskaberne sidste forår, hvor han spillede sig blandt de sidste 32 i turneringen.

I dag kan det ikke undgås, at Jonathan Groth sammenlignes med sin forgænger på den hjemlige singletrone.

”Det er en stor cadeau. Det må man først og fremmest sige. Det betyder, at man heldigvis har gjort en masse ting rigtigt. Jeg tror, at det er vigtigt at se det sådan, og ikke se det som et pres. Det er klart, at jeg er et andet menneske end Maze. Der kommer ikke en ny Maze, men måske en ny bordtennisspiller, som heldigvis også gør det godt,” siger Jonathan Groth.

Han gjorde det især godt, da han indløste sin OL-billet ved et kvalifikationsstævne i Halmstad i april i skarp konkurrence med hele den europæiske elite. Efterfølgende rykkede han i maj op som nummer 35 på verdensranglisten.

 Maze er et idol

Som ungdomsspillere så Jonathan Groth ikke sin 11 år ældre landsmand som et idol. Men det ændrede sig, da han kom med på seniorlandsholdet.

”Det er mere de senere år, at han er blevet et idol, fordi det netop går op for mig, hvad det er for nogle vilde ting, han har opnået. Lige siden jeg har spillet på landsholdet, har han været et forbillede med de ting, han har opnået og gjort for sporten i Danmark,” siger Jonathan Groth.

Han benytter sig fra tid til anden af Michael Mazes store viden og erfaring ved at spørge ham til råds. Det er guld værd, når man som Jonathan Groth gerne vil helt op i den europæiske top, hvor landsmanden befandt sig i mere end et årti.

”De seneste år er det gået op for mig, hvor meget der skal til for at nå op i verdenseliten. Nogle gange tvivler man lidt på, om det overhovedet er muligt. Men når man kigger på ham, ved man, at det kan lade sig gøre.”