Danmark har opnået medaljemålsætningen

De danske atleter har med deres præstationer indfriet DIF’s og Team Danmarks målsætning om 10 medaljer ved Rio-legene. Opbakning fra kommercielle partnere har været afgørende og bliver det også frem mod Tokyo.
17. aug 2016
De danske atleter har med deres præstationer indfriet DIF’s og Team Danmarks målsætning om 10 medaljer ved Rio-legene. Opbakning fra kommercielle partnere har været afgørende og bliver det også frem mod Tokyo.
Med sejleren Anne-Marie Rindoms bronzemedalje har de danske atleter indfriet DIF’s og Team Danmarks officielle medaljemålsætning for Rio-legene, der lyder på 10 medaljer. Medaljemålsætningen var den højeste nogensinde og overgår medaljehøsten for fire år siden, der lød på 9 medaljer – den største danske medaljehøst siden 1948.

Så skulle man tro, at den danske OL-chef de mission, Morten Rodtwitt, render rundt med armene over hovedet. Men der er ikke tale om ubetinget jubel.

”Jeg glæder mig over, at vi har nået vores medaljemålsætning – selvfølgelig gør jeg det. Men jeg er ikke tilfreds endnu, for vi kan mere end det her. Nogle af vores størst medaljefavoritter har ikke leveret, og det ærgrer mig altid, når der er et potentiale, som ikke bliver udnyttet,” siger Morten Rodtwitt.

”Det er ikke fordi, jeg ikke er begejstret. Men jeg håber, at vi får opbakning fra de kommercielle partnere til en OL-kampagne op mod Tokyo, så vi får udnyttet alle potentialerne i 2020,” siger Morten Rodtwitt.

Direktør i Team Danmark, Lone Hansen, understreger, at ud over et formidabelt arbejde i forbundene, så har opbakningen fra kommercielle partnere været afgørende for den flotte medaljehøst. Især en kæmpe donation fra Dansk Supermarked via Salling Fondene har gjort en forskel.

”Donationen har gjort, at vores atleter har haft gode forberedelser frem mod Rio. Det er det, jeg hører, når jeg snakker med dem. Nu skal vi begynde arbejdet med at sikre, at vi får lige så gode eller endnu bedre rammer frem mod legene i Tokyo i 2020,” siger Lone Hansen.
Der er fortsat fem konkurrencedage tilbage, og Lone Hansen ser nu frem til, at medaljemålsætningen ikke bare bliver indfriet, men overgået.

”Der er rigtig mange spændende konkurrencer tilbage. Sejlsport, badminton, BMX, håndbold, mountainbike, Sara Slott og så videre. Jeg glæder mig til at følge, hvad der sker ved resten af OL,” siger Lone Hansen.

Yderligere kommentarer:
Morten Rodtwitt, OL chef de mission, DIF: Brasiliansk telefon (+55) 21 9948 00868 og 2937 0916, mrt@dif.dk
Lone Hansen, direktør, Team Danmark: Brasiliansk telefon (+55) 21 9766 59738 og 6038 2527 loha@teamdanmark.dk