Q&A Nicole Broch Larsen

Golfspilleren Nicole Broch Larsen fortalte os før sommeren om sine forventninger til OL. Onsdag den 17. august spiller hun første runde på den olympiske golfbane.
4. aug 2016
Golfspilleren Nicole Broch Larsen fortalte os før sommeren om sine forventninger til OL. Onsdag den 17. august spiller hun første runde på den olympiske golfbane.

Hvad glæder dig mest til?

Det er svært at vide, hvad man skal forvente, dels fordi jeg ikke har været til OL før, og også fordi golf ikke har været på programmet før. Jeg er en hund efter sport generelt, så jeg glæder mig til at opleve hele stemningen, og forhåbentlig kommer Line Kjærsfeldt, min grand-kusine, med, og vi kan opleve det lidt sammen. Det bliver også fantastisk at skulle konkurrere med de allerbedste igen, som vi spillere på Europa Touren ikke får lov til så tit. Det gør vi ellers kun til Majors, så derfor er det også en ekstra chance for at måle mig med de allerbedste.

Hvad er dit mål i Rio?

Rent resultatmæssigt er det lidt svært at sige. Jeg ved, jeg kan spille op med de allerbedste for det gjorde jeg på de to Major turneringer, som jeg deltog i sidste år.  OL er et delmål for mig, for mit store mål er at kvalificere mig til PGA Touren, den amerikanske Tour næste år. Jeg vil selvfølgelig gerne komme hjem med en medalje, men det kommer an på, hvor godt jeg får timet formen, og hvor skarp man lige er i hovedet på det tidspunkt. Sidste år var jeg meget skarp på det tidspunkt af sæsonen, så det håber jeg, at jeg kan gentage.

 Vil det blive svært at holde fokus og ikke blive forstyrret af hele scenariet omkring OL?

Jeg er allerede inde i en proces, hvor jeg snakker med trænere, der før har været til OL, om, hvad der er smartest for, at man kan præstere bedst. Jeg tror, det drejer sig meget om, at tage det som hvilken som helst anden golfturnering og så tillade sig at suge indtrykkene til sig, når det hele er forbi. Kvindegolfen er gennem de seneste år blevet genstand for meget øget opmærksomhed, og derfor er det vigtigt, at jeg har et godt trænerteam omkring mig, som kan hjælpe mig med at holde fokus.

 Hvordan ser dine forberedelser ud mod OL?

Jeg er formentlig i USA i to uger i juni, i juli spiller jeg to turneringer, spiller US Open og holder så en uge fri og spiller så British Open i Skotland. Det er vigtigt, at jeg op til OL spiller turneringer, hvor jeg får mulighed for at dyste mod de allerbedste og komme ind i den rigtige rytme med, at de går omkring mig. At komme ud og fornemme stemningen ved de store turneringer er meget vigtig i forhold til OL.

Hvordan vil du helst mindes OL?
Det allervigtigste for mig er, at jeg yder mit bedste og giver mig selv de bedste muligheder for at yde mit bedste. Uanset hvad, håber jeg, at jeg ville kunne se tilbage på et OL, hvor jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, og udnyttede de rigtige muligheder.

 

Interviewet er fra Team Danmarks magasin PULS #42. Læs hele magasinet her