100 dage til OL

Der er OL i sydkoreanske PyeongChang om 100 dage. Forventningen er, at Danmark stiller med minimum ni og maksimalt 16 atleter.
31. okt 2017
Der er OL i sydkoreanske PyeongChang om 100 dage. Forventningen er, at Danmark stiller med minimum ni og maksimalt 16 atleter.

I dag - den 1. november 2017 – er der præcis 100 dage til den 9. februar 2018, hvor den olympiske ild tændes i sydkoreanske PyeongChang. Det bliver 100 dage med fokus på OL-kvalifikation og –udtagelse for en masse atleter verden over.

I Danmark har atleter fra tre specialforbund mulighed for at kvalificere sig til OL. Det drejer sig om atleter fra Danmarks Skiforbund, Dansk Curling Forbund og Dansk Skøjte Union. Danmarks Ishockey Union havde også mulighed for at få to ishockeyhold med til OL, men de har desværre misset kvalifikationskravene.

Morten Rodtwitt, der er chef de mission for det danske OL-hold i PyeongChang, siger:

”Det bliver et utrolig spændende efterår og en spændende vinter for de danske vintersportsatleter, som kæmper for at kvalificere sig til OL i PyeongChang. Ingen atleter er udtaget på nuværende tidspunkt, men jeg håber og forventer, at vi får et OL-hold med på minimum ni og maksimalt 16 atleter i 4-5 sportsgrene.”

Morten Rodtwitt fortsætter:

”Alt kan ske i sportens verden, og atleter kan både overraske positivt og negativt. I bedste fald får vi danske atleter i aktion til OL i speed skating, alpint skiløb, langrend, freestyle og curling. De sidste atleter kan kvalificere sig helt hen til den 21. januar 2018, så det endelige hold kender vi først få uger før, at den olympiske ild tændes i PyeongChang.”