Dansk skiskytte udtaget til vinter-OL

Ukaleq Slettemark er atlet nummer 62 på det danske OL-holdkort. Hun stiller op i skiskydning ved vinter-OL i Beijing, der begynder 4. februar.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jakob Draminsky
18. jan 2022
Ukaleq Slettemark er atlet nummer 62 på det danske OL-holdkort. Hun stiller op i skiskydning ved vinter-OL i Beijing, der begynder 4. februar.

Danmark har kvalificeret 62 atleter til vinter-OL i Beijing i fem idrætsgrene. Den 62. atlet og den femte idrætsgren er netop tilføjet det danske OL-program, da DIF har udtaget Ukaleq Slettemark i skiskydning.

”Det er helt fantastisk at være udtaget til vinter-OL. Det er det største, jeg kan opnå sportsligt, for OL er kun hvert fjerde år, så jeg får ikke mange chancer i karrieren. Til OL topper alle. Alle ser frem til OL, og alle forsøger at være i deres livs form. Det er det højeste niveau, alle følger med, og alle interesserer sig pludselig for vintersport og skiskydning. Derfor er OL bare det største,” siger en glad Ukaleq Slettemark.

Den 20-årige skiskytte stammer, som navnet Ukaleq indikerer, fra Grønland. Til OL stiller hun op under det danske flag, fordi den Internationale Olympiske Komité (IOC) ikke anerkender Grønland som en selvstændig nation i en olympisk kontekst. Det lader dog ikke til at røre Ukaleq Slettemark, som er stolt over at kunne repræsentere både Grønland og Danmark:

”Jeg er enormt stolt over at repræsentere rigsfællesskabet og stolt over at stille op under det danske flag – for både Grønland og Danmark.”

I DIF er der stor begejstring over at kunne tilføje endnu en atlet og endnu en idrætsgren på det i forvejen historisk store danske OL-hold:

”Kæmpe tillykke med OL-udtagelsen til Ukaleq Slettemark. Hun er blot 20 år og kan snart skrive OL-deltagelse på CV’et. Det kan hun være stolt over. Vi glæder os til at støtte Ukaleq Slettemark under OL i Beijing og kigger samtidig både fire og otte år ud i fremtiden, hvor det ikke er usandsynligt, at vi igen skal se hende i det olympiske terræn med OL-erfaring i bagagen. Vi håber, at vi kommer til at så et olympisk skiskydning-frø i Beijing og er spændt på, hvad det kan vokse sig til i fremtiden,” siger Mikkel Sansone Øhrgaard, der er chef de mission for det danske OL-hold i Beijing.

Hvis navnet Slettemark ringer en olympisk klokke, så skyldes det, at Uklaq Slettemarks far, Øystein Slettemark, var med i skiskydning for Danmark ved OL i Vancouver i 2010.

”Det er sjovt, at jeg nu går i min fars fodspor. Min målsætning må være et slå ham,” griner Ukaleq Slettemark. Også moderen Uiloq Slettemark var tidligere en habil skiskytte og har blandt andet deltaget ved VM, så Ukalq Slettemark må siges at have skiskydning i blodet. 

Til OL stiller Ukaleq Slettemark op i 15 kilometer individuelt og 7,5 kilometer sprint. Hvis hun kommer i top 60 på sprintdistancen, så kvalificerer hun sig til jagtstarten på 10 kilometer, hvilket i bedste fald vil give hende tre olympiske starter. Konkurrencerne foregår henholdsvis den 7., 11. og så måske den 13. februar på National Biathlon Center i Zhangjiakou, som ligger omkring 180 kilometer fra Beijing.

Ukaleq Slettemark slutter sig til de 23 danske ishockeykvinder, 10 danske curlingspillere og vores enlige slalomkører, der allerede er udtaget til det danske OL-hold. Senere følger udtagelsen af 25 ishockeymænd og to danske speedskatere.

Følg ’Danmark til OL på ’ Facebook og Instagram.

Vinter-OL løber fra 4. februar til 20. februar 2022 og afvikles i den kinesiske hovedstad Beijing. Danmark deltager med det største hold til et vinter-OL nogensinde.

Yderligere kommentarer

Mikkel Sansone Øhrgaard, chef de mission for det danske hold til vinter-OL, 51559334.
Uiloq Slettemark, træner for Ukaleq Slettemark (og hendes mor), +47 45882717

Flere nyheder