Ishockeykvinder udtaget til OL

Foto: Lars Møller
DIF har udtaget 23 spillere, der skal repræsentere Danmark i den kvindelige ishockeyturnering ved det kommende vinter-OL i Beijing.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jakob Draminsky
10. jan 2022
DIF har udtaget 23 spillere, der skal repræsentere Danmark i den kvindelige ishockeyturnering ved det kommende vinter-OL i Beijing.

Der er dømt dansk ishockeyfeber, når vinter-OL i Beijing går i gang den 4. februar 2022. For første gang nogensinde er Danmark nemlig repræsenteret i ishockeyturneringen ved De Olympiske Lege, og som en tyk understregning af succesen, er det både de danske ishockeyherrer- og kvinder, der har kvalificeret sig.

DIF har nu udtaget de 23 spillere, der udgør den kvindelige landsholdstrup. 

”Vi kan næsten ikke få armene ned over, at vi har hele to ishockeylandshold med til vinter-OL. Det er kæmpestort, og det vidner om et stærkt og målrettet arbejde i Danmarks Ishockey Union, hvor man i mange år har ligget i verdenseliten på herresiden, men nu også i de senere år har satset på kvinderne. Arbejdet har båret frugt, og vi glæder os til at følge de to hold i Kina" - Mikkel Sansone Øhrgaard, chef de mission for det danske hold til vinter-OL.

Den historiske OL-kvalifikation for ishockeykvinderne blev sikret i midten af november, da Danmark vandt OL-kvalifikationsturneringen foran Tyskland, Italien og Østrig. Spørger man ishockeylandsholdets anfører, Josefine Jakobsen, så kan der være flere store resultater i vente:

”Vi er et godt hold med mange rutinerede spillere suppleret med gode unge spillere, og vi har været inde i en rigtig god periode, som begyndte allerede før corona. Det var helt fantastisk, at OL-kvalifikationen lykkedes, og vinter-OL bliver en kæmpe oplevelse. Men vi tager ikke til Beijing for at få en ferie. Vi tager afsted med det mål at levere nogle rigtigt gode resultater, og jeg tror ikke en kvartfinaleplads er urealistisk,” siger Josefine Jakobsen.

Den danske anfører erkender, at det oftest er herrerne, der løber med opmærksomheden, når snakken falder på dansk ishockey, men det kommende vinter-OL kan måske ændre dette billede.

”Danskerne er endnu ikke så vant til at se kvinder spille ishockey, men det vil vi ændre på. Det ville være dejligt, hvis vi kunne bane vejen for kommende generationer af unge kvindelige ishockeyspillere. Herrelandsholdet har jo været inde i en utrolig flot udvikling i de seneste 10-12 år, og vist, at dansk ishockey kan noget helt specielt, selvom vi ikke har så mange spillere at tage af.”

De udtagne spillere er:

 1. Cassandra Repstock-Romme, Hvidovre Ishockey Klub
 2. Emma-Sofie Nordstrøm, Linköping
 3. Lisa Sellberg Jensen, Malmö Redhawks
 4. Amalie Andersen, Univerity of Maine (USA)
 5. Amanda Normann Refsgaard, Rødovre Skøjte- og Ishockeyklub
 6. Josephine Asperup, Malmö Redhawks
 7. Kristine Melberg Hansen, Malmö Redhawks
 8. Malene Clarin Frandsen, Malmö Redhawks
 9. Simone Jacquet Thrysøe, AaB Ishockey
 10. Sofie Skott Dahl, Hvidovre ishockey Klub
 11. Emma Elizabeth Russell, Rødovre Skøjte- og Ishockeyklub
 12. Josefine Høegh Persson, Luleå HF
 13. Josefine Jakobsen, Djurgårdens IF
 14. Julie Marie Funch Østergaard, Hvidovre Ishockey Klub
 15. Julie Oksbjerg, Odense Ishockey Klub
 16. Lilli Pearl Friis-Hansen, Rensselaer Polytechnic Institute (USA)
 17. Maria Holm Peters, Odense Ishockey Klub
 18. Mia Bau Hansen, Malmö Redhawks
 19. Michele Brix Nielsen, Odense Ishockey Klub
 20. Michelle Weis Hansen, Univerity of Maine (USA)
 21. Nicoline Søndergaard Jensen, HV71
 22. Silke Lave Glud, Rødovre Skøjte- og Ishockeyklub
 23. Sofia Blüthgen Skriver, Luleå HF 

10 curlingspillere er allerede udtaget til vinter-OL og senere i januar følger det mandlige ishockeyhold og speedskaternes udtagelse. Desuden kan flere danskere fortsat nå at kvalificere sig – fx i alpint skiløb og i skiskydning. Det danske OL-hold kommer minimum til at bestå af 60 atleter. 

Følg vinter-OL på de sociale medier:

Følg ’Danmark til OL på ’ Facebook og Instagram.

Vinter-OL løber fra 4. februar til 20. februar 2022 og afvikles i den kinesiske hovedstad Beijing. Danmark deltager med det største hold til et vinter-OL nogensinde.

Yderligere kommentarer

 • Mikkel Sansone Øhrgaard, chef de mission for det danske hold til vinter-OL, 51559334
 • Josefine Jakobsen, anfører, ishockeylandsholdet. 31444329 (send venligst sms før kontakt)

Flere nyheder