51 danske atleter går OL-indmarch

Madeleine Dupont og Frans Nielsen er fanebærere, når 51 danske atleter kl. 20:00 lokal tid marcherer ind til OL-åbningsceremonien ved vinter-OL i Beijing.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jakob Draminsky
4. feb 2022
Madeleine Dupont og Frans Nielsen er fanebærere, når 51 danske atleter kl. 20:00 lokal tid marcherer ind til OL-åbningsceremonien ved vinter-OL i Beijing.

Når OL-ilden tændes i ’Fuglereden’ i Beijing, og vinter-OL sættes i gang, bliver det med 49 danske atleter bag fanebærerne Madeleine Dupont, som deltager ved sit tredje vinter-OL og Frans Nielsen, der får olympisk debut, men som har haft en lang og glorværdig karriere på landsholdet og i verdens bedste ishockeyliga NHL.

To curlinghold, slalomløber Casper Dyrbye, speedskater Stefan Due Schmidt og to ishockeyhold kommer alle til at få et olympisk sus i maven, når de om få timer træder ind på det olympiske stadion i Beijing – bedre kendt som Fuglereden. Desværre må syv mandlige ishockeyspillere og to ishockeykvinder blive tilbage, da de enten er testet positive for corona eller nærkontakter og derfor ikke må deltage ved OL-åbningsceremonien. Desuden har skiskytten Ukaleq Slettemark og speedskateren Viktor Hald Thorup selv valgt ikke at gå med, da de har konkurrence henholdsvis to og tre dage efter åbningsceremonien, som kan være fysisk hård at deltage i.

”OL-åbningsceremonien er altid magisk for atleterne. Ilden tændes, de får et sug i maven, og de kan for alvor mærke, at de er nået den øverste sportslige hylde i deres karriere. Alle glæder sig, og man kan mærke den begejstrede stemning blandt de danske atleter,” siger Mikkel Sansone Øhrgaard, der er chef de mission for det danske OL-hold. Han fortsætter:

”Jeg kan næsten ikke sætte ord på, hvor ked jeg er over, at ni ishockeyspillere ikke kan være med. De sidder tilbage som smittede eller er nære kontakter, mens deres holdkammerater er på vej til OL-åbningsceremonien. Vi tænker på dem, mens vi går ind og glæder os til at se dem på isen til det, som det hele handler om – sporten.”

Udover de danske atleter, så deltager også en mindre flok danske trænere og ledere i indmarchen.

”OL er atleternes fest. Men vi ingen vinder alene, og derfor er jeg glad for, at vi får mulighed for også at lade nogle trænere og ledere mærke det olympiske sus og gå side om side med atleterne. De er en afgørende del af atleternes sportslige karrierer og uden dem, så var mange af atleterne ikke her. Jeg er sikker på, at de også er stolte, når de træder ind i rampelyset for en kort stund. Det har de fortjent" - Mikkel Sansone Øhrgaard, chef de mission for det danske hold til vinter-OL.

De danske atleter forlader den olympiske by, som blot ligger et stenkast fra ’Fuglereden’, når klokken er omkring 18:00 lokal tid. Kl. 20.00 begynder åbningsceremonien, hvor der både er kinesisk show, indmarch for alle deltagende nationer. Åbningen slutter med, at ilden tændes, som symbol på, at vinter-OL formelt sættes i gang.

Det forventes at blive minus 5-10 grader, så de danske atleter er pakket godt ind i sorte skibukser, røde jakker, hvid hue og med Dannebrog som mundbind.

Danske atleter, der går indmarch:

Alpint skiløb:

 • Casper Dyrbye

Speedskater

 • Stefan Due Schmidt

Curling:

 • Madeleine Dupont
 • Denise Dupont
 • Mathilde Halse
 • My Larsen
 • Jasmin Lander
 • Tobias Thune Jacobsen
 • Mikkel Krause
 • Mads Nørgaard Rasmussen
 • Henrik Holtermann
 • Kasper Wiksten

Ishockey

 • Frederik Dichow
 • Sebastian Dahm
 • Patrick Galbraith
 • Oliver Larsen
 • Emil Kristensen
 • Jesper Jensen Aabo
 • Markus Lauridsen
 • Matias Lassen
 • Nicholas B. Jensen
 • Oliver Lauridsen
 • Frans Nielsen
 • Frederik Storm
 • Julian Jakobsen
 • Morten Poulsen
 • Nicolai Meyer
 • Patrick Russell
 • Peter Regin
 • Mathias Bau Hansen
 • Cassandra Repstock-Romme
 • Emma-Sofie Nordstrøm
 • Lisa Sellberg Jensen
 • Amalie Andersen
 • Amanda Normann Refsgaard
 • Josephine Asperup
 • Malene Clarin Frandsen
 • Simone Jacquet Thrysøe
 • Sofie Skott Dahl
 • Emma Elizabeth Russell
 • Josefine Høgh Persson
 • Josefine Jakobsen
 • Julie Marie Funch Østergaard
 • Silke Glud
 • Sofia Skriver
 • Julie Oksbjerg
 • Maria Holm Peters
 • Mia Bau Hansen
 • Michele Brix Nielsen
 • Michelle Weiss Hansen
 • Nicoline Søndergaard Jensen

Yderligere kommentarer:

Mikkel Sansone Øhrgaard, chef de mission for det samlede danske OL-hold, 51559334

Mikkel er i Beijing er dermed syv timer foran Danmark. Han fanges bedst via opkald på Whatsapp.

Flere nyheder