Vinter-OL, Beijing, Kina

Ukaleq Slettemark: ”I VIL SE MEGET MERE TIL MIG ”

Vinter-OL er slut for Ukaleq Slettemart. Men den unge skiskytte har fået mod på mange flere olympiske oplevelser.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jacob Andersen
13. feb 2022
Vinter-OL er slut for Ukaleq Slettemart. Men den unge skiskytte har fået mod på mange flere olympiske oplevelser.
”I ser mig også til OL om fire år – og om otte år – og om 12 år. I kommer til at se meget mere til mig. ”

Skiskytten Ukaleq Slettemark var ikke til at skyde igennem, da hun trods en placering som samlet nr. 65 i fredagens sprint på 7,5 kilometer, så tilbage på sin olympiske debut. For endnu engang var Ukaleq Slettemark suveræn i skydningen.

Med ti ud af ti træffere i sprintkonkurrencen, har den grønlandsk/danske skiskytte med navnet Ukaleq, der betyder snehare på grønlandsk, ramt plet ALLE 30 gange hun har fyret sit gevær af ved OL i Beijing. Det har INGEN anden skiskytte formået ved OL – hverken i herre- eller damerækken.

”Det er jeg selvfølgelig vildt stolt af. Det har betalt sig af forberede sig rigtig godt mentalt og fokusere meget på skydningen. Nu skal jeg arbejde videre med min form og mine præstationer i sporet, og så tror jeg kan lave mange gode resultater fremover.”

Om OL-oplevelserne i Kina siger Ukaleq Slettemark:

”OL har været helt fantastisk af være en del af. Jeg har fået så meget erfaring og mødt alle de store stjerner i konkurrence. Det har givet mig et kæmpe boost, som jeg vil bruge fremover.”

Flere nyheder