Udtagelse

Mesteren og og lærlingen klar til OL

Anne-Marie Rindom og Johan Schubert er udtaget til OL. Anne-Marie Rindom går efter sin tredje OL-medalje i træk, mens 21-årige Schubert skal lære en masse.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Lars Hestbech
1. mar 2024
Anne-Marie Rindom og Johan Schubert er udtaget til OL. Anne-Marie Rindom går efter sin tredje OL-medalje i træk, mens 21-årige Schubert skal lære en masse.

Et af højdepunkterne ved OL i Tokyo var, da sejleren Anne-Marie Rindom sikrede sig selv og Danmark en guldmedalje. En gigantisk føring blev på dramatisk vis sat over styr, men hun holdt fast i guldet med det yderste af neglene.

Efter legene i Tokyo gav Anne-Marie Rindom sig selv lidt tid, inden hun meldte ud, at også Paris 2024 var et mål for hende. Nu er hun så helt officielt udtaget til OL i Paris af bestyrelsen i DIF, der er national olympisk komité i Danmark. Det sker, efter hun blev klart bedste danske båd ved de to udtagelsesstævner (VM og EM).

”Inderst inde var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville fortsætte og tage Paris med. Jeg var ikke klar til at slippe sejlsportsmiljøet. Det har givet mig så meget gennem årene, og vi har et fantastisk set up i Danmark,” siger Anne-Marie Rindom.

Tilbage på den nordlige halvkugle

Det er fjerde gang, den danske ILCA 6-sejler (tidligere hed bådklassen Laser Radial) deltager ved OL. Anne-Marie Rindom debuterede ved OL i London i 2012, inden hun først vandt bronze ved Rio-legene i 2016 og herefter guld i Tokyo. Nu gælder det vandet ud for Marseilles, hvor sejlsportskonkurrencerne til OL til sommer skal afvikles.

”Efter Rio og Tokyo glæder jeg mig til at sejle et sted, der er tæt på Danmark og i samme tidszone. Venner og familie kan nemt komme forbi ligesom ved OL i London. Desuden kender jeg farvandene på den nordlige halvkugle bedre, og jeg har sejlet utrolig meget i Middelhavet.”

17 år i træk har Anne-Marie Rindom sejlet stævner ud for Hyeres, som ligger en times kørsel fra Marseilles. Frem mod OL skal hun næsten hver måned til Marseilles for at forberede sig på vandet.

Lærlingen skal også til OL

Ved OL får Anne-Marie Rindom selskab af 21-årige Johan Schubert, der skal sejle ILCA 7-jollen (den tidligere Laser-jolle).

Johan Schubert er også udtaget til OL efter at have først at have sikret en dansk OL-kvoteplads ved VM og siden have klaret sig bedst af de danske sejlerede ved udtagelsesstævnerne. Han er OL-debutant og skal lære en masse ved OL. Ligesom han hele tiden lærer en masse af sin rutinerede landsmand.

”Anne-Marie er et sindssygt godt forbillede. Hun er ekstrem professionel, men samtidig meget ydmyg og nede på jorden. Hun er meget åben og svarer på alle mine mange spørgsmål. Det er en kæmpe hjælp for mig, da jeg er meget optaget af at lære,” siger Johan Schubert.

Mens Anne-Marie Rindom har ambitioner om en medaljehattrick, har unge Schubert nogle andre succeskriterier.

”Jeg kommer til at give alt, hvad jeg har, på vandet, for jeg elsker at konkurrere. Men jeg skal også lære en masse til OL. Det er den største scene af dem alle. Det bliver et kæmpe show og en fed konkurrence med verdens bedste sejlere.”

Medaljehattrick i spil

Rindom og Schubert er de første to sejlere, der er blevet udtaget til OL i Paris. Søren Simonsen, der er DIF’s chef de mission for OL 2024, ser frem til at følge sejlerne til sommer.

”Velkommen på holdet til begge sejlere. Det ville være fantastisk, hvis Anne-Marie lykkedes med et OL-medaljehattrick til sommer. Hun viste i Tokyo, at hun er klasseatlet, men viste også, at hun er en fantastisk personlighed, der i den grad klæder det danske hold.”

Også hos Team Danmark er der store forventninger til den forsvarende OL-guldvinder.

”Med Anne-Marie Rindom sender Danmark en af verdens bedste sejlere til OL. Hun har bevist et utrolig højt niveau gennem mange år, og det er imponerende, hvordan hun hele tiden formårat udvikle sig og blive bedre og bedre. Ud over at vinde medaljer på stribe er Anne-Marie Rindom en rollemodel for ikke alene dansk sejlsport men for dansk eliteidræt som helhed. Hun bliver meget spændende at følge til sommer, hvor niveauet er til at kæmpe med om medaljer,” siger sportsdirektør i Team Danmark, Lars Balle Christensen, og fortsætter:

”Johan Schubert er en ung sejler, der som OL-debutant skal suge en masse erfaring til sig på den helt store scene. Han har en rigtig god indstilling til at ville lære, og med udtagelsen på plads kan han de kommende måneder have fuld fokus på at forberede sig optimalt til sit første OL.”

Foto: Peter Brøgger

Fakta: Anne-Marie Rindom

Sportsgren: Sejlsport

Disciplin: ILCA 6 (tidligere kaldet Laser Radial)

Født: 14. juni 1991

Klub: Horsens Sejlklub

Tidligere OL-deltagelser: 2012, 2016, 2021

Udvalgte resultater: OL-guld i 2021, OL-bronze i 2016, VM-guld i 2022, 2019 og 2015. I alt 11 medaljer ved OL, VM og EM. Kåret til World Sailor of the Year af den international sejlsportsunion World Sailing i 2019.

 

Fakta om Johan Schubert

Sportsgren: Sejlsport

Disciplin: ILCA 7 (tidligere kaldet Laser)

Født: 18. november 2002

Klub: Horsens Sejlklub

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Udvalgte resultater: Bronze ved U21-EM 2021, nummer 8 ved EM 2023

Se hele det danske hold på adressen www.ol.dk/holdet

Flere nyheder