Bliv frivillig til OL i Tokyo 2020

Nu har du chancen for at blive en af de 80.000 frivillige, der skal hjælpe til ved OL i Tokyo 2020.
2. okt 2018
Nu har du chancen for at blive en af de 80.000 frivillige, der skal hjælpe til ved OL i Tokyo 2020.

Går du med et ønske om at blive en del af OL og opleve, hvordan verdens største sportsbegivenhed foregår bag kulisserne? Drømmer du om at assistere atleterne på stadion, være klar til at yde førstehjælp, være til stede under ceremonierne eller hjælpe pressen, så er det nu, at du skal gribe chancen og sende en ansøgning som frivillig afsted.
Ansøgerne kommer fra hele verden, og derfor er det kun de bedste, der når gennem nåleøjet. 

Mød en frivillig
Thomas Hansen var frivillig til OL i Rio. Han arbejdede som frivillig på rostadion, hvor konkurrencerne i roning samt kano og kajak foregik.

”Jeg arbejdede primært med at servicere de internationale pressefotografer. Jeg hjalp dem med at komme til de rigtige positioner, uden at de generede atleterne og tv-produktionen. Især under medaljeceremonierne kunne det være hektisk. Her havde fotograferne meget kort tid til at komme fra fotopositionen ved målstregen til fotopositionen ved podiet og tilbage igen,” fortæller Thomas.

For Thomas var det især den helt særlige OL-stemning, der var interessant at opleve. Som frivillig på rostadion stod han kun få meter fra atleterne, når de var jublende lykkelige, efter fire års hårdt slid havde kastet en medalje af sig. Thomas uddyber, at det selvfølgelig var ekstra fedt, når det var danskerne, der vandt en medalje.

Under OL er dine vagter på otte timer ad gangen inklusiv pauser. Der bliver sørget for mad og transport i forbindelse med dit frivillige arbejde, mens fly til og fra Tokyo, logi og yderligere kost står for egen regning.

”Man skal selvfølgelig være bevidst om, at man selv skal stå for sin indlogering, når man er frivillig. Og der følger ikke fribilletter med til tjansen, men jeg vil klart anbefale andre at melde sig som frivillig til OL i Tokyo. Det er en oplevelse for livet, og da jeg var afsted, havde jeg også fritid, hvor jeg kunne opleve andre sportsgrene på nært hold,” siger Thomas.

Se her for mere information omkring ansøgning og de frivilliges arbejdsopgaver

Ansøgningfristen er 21. december 2018.