Stort økonomisk rygstød til OL-atleter

En række af Danmarks dygtigste atleter får et stort økonomisk rygstød frem mod OL i Tokyo i 2020. I alt 12 millioner kroner er på vej i direkte økonomisk støtte, som skal hjælpe atleternes hverdagsøkonomi og dermed fastholde dem i sportens verden. Pengene kommer fra en donation fra Salling Fondene til Team Danmark og KIRKBI A/S partnerskab med Danmarks Idrætsforbund.
10. jul 2018
En række af Danmarks dygtigste atleter får et stort økonomisk rygstød frem mod OL i Tokyo i 2020. I alt 12 millioner kroner er på vej i direkte økonomisk støtte, som skal hjælpe atleternes hverdagsøkonomi og dermed fastholde dem i sportens verden. Pengene kommer fra en donation fra Salling Fondene til Team Danmark og KIRKBI A/S partnerskab med Danmarks Idrætsforbund.

Der er store smil på læben hos mange eliteatleter i disse dage. Omkring 50 atleter med stort resultatpotentiale har netop fået besked om, at de vil modtage et fast månedligt beløb i støtte frem mod OL i Tokyo om to år. En støtte der er gjort mulig med midler fra Salling Fondene og Kirkbi A/S.

Atleterne repræsenterer 10 forskellige idrætsgrene. Det er atletik, bueskydning, cykling, karate, kajak, ridning, roning, sejlsport, skydning og svømning.

Hos atleterne er der naturligvis stor glæde over at få en økonomisk håndsrækning de kommende to år.

Den tidligere verdensmester i landevejscykling, Amalie Dideriksen, siger:

”Det er utrolig fedt at få yderligere støtte. Det kommer til at gøre en sportslig forskel, fordi jeg får mere ro til at fokusere på min træning, fordi det gør min hverdag lettere. Derfor giver det også overskud til både min landevejscykling og baneprojektet med landsholdet. Lige som i mange andre sportsgrene er der ikke mange penge i kvindecykling, og jeg bor som 22-årig stadig hjemme. Med støtten kan jeg nu begynde at kigge efter mit eget sted at bo,” siger Amalie Dideriksen.

Stor lettelse i dagligdagen

Dressurrytter Cathrine Dufour er ligesom Amalie meget glad for støtten, som hun fortæller giver en stor lettelse i dagligdagen og i den grad ændrer hendes daglige træningsmuligheder.

”Det er en kæmpe lettelse og ændrer fuldstændig min situation. Jeg har arbejdet op til 75 timer om ugen for at finansiere min karriere, og det har især været stressende i de perioder, hvor der har været mange konkurrencer. Nu får jeg mere frihed til at fokusere på min træning og kan planlægge den meget bedre. Nu behøver jeg ikke nødvendigvis træne klokken fem om morgenen, fordi det er det eneste tidspunkt, hvor jeg ikke er på arbejde. Det giver også mulighed for, at jeg kan tage på træningsophold i udlandet, som jeg hidtil ikke har haft råd til,” siger Cathrine Dufour.

Også skytte Jesper Hansen glæder sig over donationen, som vil være med til at optimere hans træning frem mod OL i Tokyo:

”Jeg er meget glad for de muligheder og den ro, donationen giver i min satsning mod OL i Tokyo. Det betyder, at jeg kan fokusere 100% på min træning, og at jeg ikke skal bruge energi på at tænke over, om det økonomiske hænger sammen. Så det kommer til at løfte kvaliteten i min daglige træning,” siger Jesper Hansen.

Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund, siger om donationen:

”Donationen betyder, at vores atleter får tid og overskud til at fokusere på det vigtige, nemlig at udvikle deres sportslige talenter. Den direkte støtte til atleterne betyder, at de ikke skal bekymre sig over, hvordan de får pengene til at række i hverdagen. Vi glæder os til at se, hvordan støtte som denne kan bane vej i kampen for medaljer,” siger administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm Hansen.

Fakta: KIRKBI A/S

KIRKBI er Kirk Kristiansen familiens holding- og investeringsselskab. Selskabets strategiske aktiviteter omfatter 75% ejerskab af LEGO Koncernen, 29,7% ejerskab af Merlin Entertainments plc, som blandt andet driver LEGOLAND parkerne, og investeringer i bæredygtig energi. Selskabets investeringsaktiviteter omfatter desuden betydelige langsigtede investeringer i virksomheder som ISS, Nilfisk, og Falck samt ejendomsinvesteringer i Danmark, Schweiz, Tyskland og Storbritannien. www.KIRKBI.com.

Fakta: Salling Fondene

Salling Fondene arbejder for at gøre hverdagen for danskerne bedre. Fondene donerer hvert år en del af overskuddet fra Danmarks største detailkoncern Salling Group til initiativer og projekter inden for kultur, sport, uddannelse, kirke og velgørende formål. Alene siden 2012 har Salling Fondene uddelt mere end 850 mio. kroner til formål, som skaber glæde og gavn for mennesker i Danmark.