DIF og Billetlugen sætter 1.461 OL-billetter til salg

Det er forventningen, at billetterne til OL i Tokyo bliver revet væk, når Billetlugen åbner for salget sidst i juni.
17. jun 2019
Det er forventningen, at billetterne til OL i Tokyo bliver revet væk, når Billetlugen åbner for salget sidst i juni.

Der er cirka 400 dage til, at den olympiske ild tændes i Tokyo. Forberedelserne i DIF, Team Danmark, specialforbundene og hos atleterne er i fuld gang. Det samme er tilfældet hos danskerne, som i større grad end ved tidligere OL efterspørger OL-billetter. 

Billetlugen bliver distributør
DIF er officiel OL-billetagent og har valgt at samarbejde med Billetlugen, som er en erfaren dansk billetdistributør. For DIF har det været vigtigt at finde en samarbejdspartner, som har fokus på både god service og sikkerhed. Billetlugen er en aktiv spiller, når det handler om at bekæmpe billetsvindel på det danske marked, og så er de vant til det pres, som der vil komme, når billetsalget sættes i gang. DIF er derfor trygge ved, at Billetlugen bliver danskernes indgang til de olympiske arenaer i Tokyo.

Rødt og hvidt
Håbet er naturligvis røde og hvide klaphatte på lægterne i den japanske hovedstad, men det bliver svært at få billetter.

”Det bliver et olympisk nåleøje at komme igennem for at sikre sig en eller flere OL-billetter, for der bliver ikke sat mange billetter til salg på det danske marked, og efterspørgslen er enorm,” siger Jakob Draminsky, der er OL-presseansvarlig i DIF.

1.461 OL-billetter til Danmark
DIF og Billetlugen sætter i første omgang 1.461 billetter til salg. Den præcise dato for salget offentliggøres først senere, da DIF afventer nogle internationale godkendelser, men forventningen er, at salget sættes i gang i slutningen af juni.

”Vi oplever en meget større interesse for billetterne i Tokyo end i Rio i 2016. Der går ikke en time uden, at vi får opkald, sms’er, mails eller beskeder på Facebook, hvor danskere spørger, hvornår billetterne kommer til salg til Tokyo, og hvor svært det bliver at få fat i dem,” siger Jakob Draminsky.

Hvis de 1.461 OL-billetter som forventet ryger med det samme, så vil DIF forsøge at få fat i flere billetter.

"Vi vil meget gerne have så mange røde og hvide fans på lægterne som muligt og vil gøre alt for at få flere billetter, men vi kæmper mod resten af verden om OL-billetterne, så opgaven er ikke nem, og konkurrencen er hård,” siger Jakob Draminsky.

7.508.868 japanere på billetjagt
At den internationale interesse er stor, understreges ved, at 7.508.868 af værtsnationens egne indbyggere har ansøgt om OL-billetter. 

”Omkring 7,5 millioner japanere har registreret sig for at få billetter til OL. Og de ønsker sikkert at købe mere end en billet per person. Det siger lidt om, hvor stor efterspørgslen er på de knap otte millioner billetter, som samlet set sættes til salg. Man kan måske sammenligne det med, hvis Rolling Stones skulle spille på en lille cafe i København med plads til 100 personer," siger Jakob Draminsky.

Danskerne vil se håndbold
De fleste danske billethenvendelser drejer sig om herrehåndbold. Det hænger naturligvis sammen med, at håndbold er populært i Danmark, men det handler også om, at Danmark allerede er OL-kvalificeret og samtidig er regerende verdensmestre og OL-guldvindere.  
Det er netop i håndboldhallen, at DIF har haft mest held til at få billetter. I første omgang har Danmark sat sig på 575 billetter til den olympiske herreturnering.

”Håndbolden er ikke super populær uden for Europa, og derfor kan vi bedre komme til her. Vi ville gerne have haft flere til eksempelvis badminton, men det er virkelig populært i Japan, og derfor er de billetter svære at få fat i, og de er også dyrere,” siger Jakob Draminsky.

Billetpriserne
Prisen på de billetter, som DIF og Billetlugen sætter til salg, kommer til at ligge på 350 kroner til 1.200 kroner per billet alt efter idrætsgren og placering på stadion. Rejser man til Japan uden billetter på lommen, kan man stadig komme i nærheden af OL i enkelte discipliner.

”Der er altid landevejsløb i cykling og maratonløb, hvor man kan stå ude på ruten. Så alle kan få en del af oplevelsen, selv om man ikke har fået billetter,« siger Jakob Draminsky og fortsætter:

”I foråret 2020 kommer der et opsamlingsheat, en slags lagersalg, hvor alle de resterende billetter bliver sat til salg, og her kan hele verden byde ind. Vi vil dog også i den mellemliggende periode forsøge at skaffe flere billetter til det danske marked.”

DIF kommer ikke til at tjene penge på billetsalget, men er gået ind som OL-billetagent for at sikre, at så mange OL-billetter som muligt lander i danske hænder, da opbakningen til de danske atleter er afgørende for succes. 

DIF har i første omgang fået fat i 1.461 billetter:
Håndbold (mænd): 575
Badminton: 210
Atletik: 170
Roning: 120
Kajak: 100
Svømning: 86
Ridning (dressur og ridebanespringning): 80
Cykling (bane, BMX, landevej): 66
Gymnastik: 28
Tennis: 26

Hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet på Billetlugens OL-kampagnesite, så vil du løbende blive informeret om salget og den endelige startdato for billetsalget.
Følg også med på www.OL.dk og ’Danmark til OL’ på Facebook for at følge OL-billetsituationen.