Ny mand i spidsen for det danske OL-hold

Søren Simonsen skal være chef de mission i DIF og får olympisk debut, når Danmark skal til OL i Tokyo 2020.
23. apr 2019
Søren Simonsen skal være chef de mission i DIF og får olympisk debut, når Danmark skal til OL i Tokyo 2020.

Om præcis 478 dage tændes ilden på det olympiske stadion i Tokyo, som symbolet på at OL er i gang. Chefen for den danske OL-delegation – eller chef de mission, som det hedder på olympisk – bliver Søren Simonsen, der er ansat som ny teamleder med olympisk ansvar i Team Talent og Elite i DIF.

Søren Simonsen overtager jobbet efter Morten Rodtwitt, som var ansat i DIF i 11 år og blandt andet var dansk chef de mission under Rio-legene i 2016. Morten Rodtwitt er blevet generalsekretær i Dansk Ride Forbund.

”Det er med armene løftet højt over hovedet, men også med en vis portion respekt og ydmyghed, at jeg går til opgaven som teamleder i Team Talent og Elite i DIF. Jeg glæder mig helt vildt til at skulle sætte mit præg på talent- og eliteudviklingen i Danmark, og så ser jeg naturligvis frem til de mange spændende og udfordrende opgaver, som der ligger i opgaven som chef de mission for det danske OL-hold,” siger Søren Simonsen.

Søren Simonsen bliver leder for et team bestående af seks personer, som i samarbejde med Team Danmark og specialforbundene arbejder med talent- og eliteudvikling i dansk idræt.

”Vi er meget begejstrede over at have ansat Søren Simonsen som teamleder med ansvar for talent og elite i DIF. Søren har stort set hele sit liv arbejdet med idræt i alle dens former, og derfor kender vi også Søren på forhånd og ved, hvad han står for. Søren er en dygtig leder med overblik, strategisk sans og så er han en dygtig netværker, hvilket vægter højt i en stilling, hvor der er mange relationer at pleje,” siger Anne Pøhl, der er udviklingschef i DIF.

Om Søren Simonsen

Søren Simonsen kommer fra en stilling som visionsprogramleder i DIF og DGI’s vision Bevæg dig for livet, hvor Søren Simonsen havde ansvaret for løb. Tidligere har Søren Simonsen i en 10-årig periode været udviklingschef i Dansk Håndbold Forbund, hvor han blandt andet var med til at udvikle og implementere talentudviklende ungdomsregler og aldersrelateret træningskoncept (ATK).

Søren Simonsen er 48 år, gift, har tre børn og bor på Fyn.

Yderligere kommentarer:

Søren Simonsen, ny teamleder i Team Talent og Elite i DIF, 29420443
Anne Pøhl, Udviklingschef i DIF, 20855000