OL og billetter

IOC har valgt at udskyde afholdelsen af OL på grund af coronakrisen. Alle, der har købt billet via Billetlugen, vil blive kontaktet direkte.
24. mar 2020
IOC har valgt at udskyde afholdelsen af OL på grund af coronakrisen. Alle, der har købt billet via Billetlugen, vil blive kontaktet direkte.

En del danskere har købt billet til OL i Tokyo, som skulle have fundet sted i sommeren 2020. IOC har på grund af coronakrisen besluttet at udskyde OL til afholdelse den 23. juli til 9. august 2021. Alle de danskere, som har købt billet gennem Billetlugen, vil blive kontaktet direkte via e-mail med henblik på afklaring af deres situation.

Man må dog påregne lidt ventetid, inden henvendelsen kommer. Der er mange praktiske ting, som skal afklares, og desuden behandler Billetlugen i øjeblikket en lang række henvendelser i forbindelse med andre arrangementer, som er blevet aflyst eller udsat på grund coronakrisen. Vi henstiller derfor til, at man ikke kontakter Billetlugen direkte, men afventer henvendelsen fra dem.

Organisationskomitéen Tokyo2020 har dog allerede meldt følgende principper ud:

- Billetter til sessioner i 2020 gælder også til tilsvarende sessioner i 2021 i det omfang, det er muligt.

- Skulle det vise sig, at det ikke er muligt (fordi der eksempelvis benyttes en anden arena med mindre tilskuerkapacitet), vil man være berettiget til refundering af billetprisen.

- Hvis man har billetter til OL i 2020 og ikke har mulighed for/lyst til at komme til Japan i forbindelse med OL i 2021, så er man berettiget til refundering af billetprisen.

- Deadline for refundering af billetter er endnu ikke lagt fast.

Alle danske billetter til OL i 2020 blev udsolgt i løbet af kort tid, men nogle af billetterne må forventes at blive returneret på grund af udskydelsen til 2021. Derfor har Billetlugen valgt at oprette en venteliste for dem, der er interesseret i at købe returnerede OL-billetter. Man kan skrive sig på ventelisten her: https://www.billetlugen.dk/campaign/ol2021waitinglist/

Fra DIF's side beklager vi dybt, at OL ikke kan afvikles i sommeren 2020 som planlagt. Det gør vi både over for atleter, gæster, partnere, tv-seere og til de danskere, som havde købt billet for at kunne støtte op om danskerne. Men vi synes også, at det er den rigtige beslutning situationen taget i betragtning.