Idrætslivet ifølge Lærke Buhl-Hansen

Den kommende OL-windsurfer om striktrøjer, coronakrisen og store puslespil.
10. jun 2020
Den kommende OL-windsurfer om striktrøjer, coronakrisen og store puslespil.
At være windsurfer i verdensklasse er…
”…hårdt, men mega fedt. Det er fedt, fordi det er en sportsgren, som giver en masse oplevelser med omkring 200 årlige rejsedage. Omvendt er det hårdt, fordi sporten er lille i Danmark, og jeg skal derfor ud og finde internationale træningsmiljøer og samtidig hele tiden gøre opmærksom på mig selv.”

Mit surfbræt hedder…
”…Pip, fordi det har alle mine både (hun sejlede tidligere jolle, red.) og surfbrætter heddet. Jeg blev kaldt Pip, da jeg var lille, fordi jeg hedder Lærke, og en lærke siger pip. For at jeg ikke selv skulle blive kaldt Pip, så kaldte jeg mine både det. Det har virket, for jeg bliver ikke kaldt Pip mere.”

Min største oplevelse på vandet var…
”…VM i Aarhus i 2018 på hjemmebane. Det var noget helt særligt, at min familie var med på kajen. Heldigvis blev jeg nummer 14, så der var også noget at fejre.”

Hvis jeg ikke var windsurfer, så var jeg…
”…efterskolelærer på fuld tid i stedet for på kvart tid, som jeg er lige nu. Det er et job, som jeg er glad for og trives i, så det er nok den vej, som jeg skal, når jeg ikke skal surfe mere.” 

Når det stormer, så tænker jeg…
”…fedt, og at jeg skal have fat i mit grej, så jeg kan komme på vandet. Jeg er nok lidt mere vild med blæsevejr end de fleste andre.”

Når jeg ikke træner, så…
”….arbejder og studerer jeg. Desuden er jeg i øjeblikket ved at sætte et nyt køkken op i min lejlighed. Det er mit coronaprojekt, så det klarer jeg selv.”

OL i Tokyo er…
”…udsat. Det giver mig nye muligheder med nye mål og flere fede oplevelser i året op til OL.”

Danmark er…
”…hygge og mit hjem. Danmark er fantastisk. Især en god forårsdag på en havn. Der brokker jeg mig altså ikke. Hvis det stod til mig, så ville jeg nok altid blive boende i Danmark.”

I vidste ikke om mig, at jeg…
”…lægger store puslespil. Det seneste puslespil var på mange tusinde brikker. Det ligger på plader hjemme hos mine forældre under en seng, men jeg tror, at det skal op på væggen
på mine forældres landsted. Det tog mig en hel vinter at lægge puslespillet med en masse pauser indimellem. Jeg bruger puslespil som en form for restitution. Min anden store hobby,
som mange ikke kender, er, at jeg strikker. Lige nu strikker jeg en trøje til min nevø på halvandet år. På maven er der en traktor.”

Hvis jeg vandt 10 millioner kroner i Lotto, ville jeg…

”….købe en kassevogn, så jeg kunne komme rundt med mit surfudstyr, og ellers ville jeg fortsætte med at leve mit nuværende liv, for det er jeg faktisk rigtig godt tilfreds med. De
resterende lidt over ni millioner kroner skal bare ind på bankbogen og bruges løbende, så jeg ikke behøver at arbejde for meget.”

Corona er…
”….muligheden for at stoppe op og tænke over, om man lever, som man gerne vil. Jeg er kommet frem til, at jeg har det godt, men man kan også tage den et niveau op. Coronakrisen giver os mulighed for at tænke over, om vi mennesker skal ændre vaner. Altså om samfundsmentaliteten skal ændres til for eksempel at tænke mere miljøbevidst.”

FAKTA 
Navn: Lærke Buhl-Hansen
Alder: 28 år
Sportsgren: Windsurfing, RS:X
Klub: Aarhus Sejlklub
Bedste resultat: Nr. 14 ved VM 2018, nr. 15 ved OL 2016.
OL-deltagelse: 2016 i Rio