DIF’s OL-chef :”OL bliver gennemført”

Den danske chef de mission, Søren Simonsen, tror og håber på OL i 2021. Og bruger ikke tid på at bekymre sig over de restriktioner, der måtte komme.
22. sep 2020
Den danske chef de mission, Søren Simonsen, tror og håber på OL i 2021. Og bruger ikke tid på at bekymre sig over de restriktioner, der måtte komme.

”Hvordan er vejret?” er det første Søren Simonsen spørger om. De udskudte Olympiske Lege i 2021 kommer til at foregå i corona-pandemiens lange skygge og bliver efter alt af dømme radikalt anderledes end noget tidligere OL. Alligevel lader vejret til at stå øverst på den danske chef de missions liste over bekymringer. Og med god grund. Var legene blevet afholdt den 24. juli

til 9. august i år som planlagt, havde atleterne i den sidste uge skulle konkurrere i dagtemperaturer på mellem 32 og 35 grader.

”Klimaet er noget vi har snakket meget om og forberedt os en del på,” siger lederen af den danske OL-delegation. Søren Simonsen er trods pandemi, idrætsnedlukning og OL-udskydelse
ved godt mod og overbevist om, at OL vil blive afholdt som planlagt den 23. juli til 8. august næste år.

”Det håber og tror jeg på. Tokyo 2020-arrangørerne og IOC kigger i øjeblikket på, hvilke restriktioner man kan lave for at gennemføre et sikkert OL. Så længe situationen er som nu eller bedre, bliver OL gennemført. Også fordi det skal foregå i et så velorganiseret land som Japan, der har godt styr på corona-situationen.”

De forventede restriktioner kommer sandsynligvis til at indebære karantæner for atleterne ved ankomst til Japan, publikumsbegrænsninger og en lang række sikkerhedsprocedurer. Det tager Søren Simonsen ganske roligt.

”Vi lever jo med restriktioner i det danske samfund, så jeg tror ikke, at vi behøver forberede os i måneder på det. I eliteidrætten er man enormt disciplineret, så selvfølgelig kan vi leve op til nogle restriktioner. Vi ser på, hvad arrangørerne kommer med og tager den derfra.”

Forstår bekymringen

I stedet bruger Søren Simonsen og hans team tiden på at mødes med de olympiske forbund for at fintune deres sportslige setup. Og så er der pt. kun udtaget 16 danske atleter. Der mangler

at blive sat navn på cirka 60 kvotepladser og at få kvalificeret cirka 50 atleter yderligere. Det er en udfordring, nu hvor meget international sport er lukket ned. Men også her er den danske delegationsleder optimist.

”Jeg tror, at der komme flere internationale events nu. Diamond League i atletik er for eksempel startet op igen med stor international deltagelse. Man kan fint lave isolerede events på deltagerniveau, så spørgsmålet er snarere, hvor mange tilskuere der kan være, og om man kan skabe en folkelighed omkring stævnerne.”

Tilskuerspørgsmålet præger også diskussionerne om OL. I den japanske befolkning er der udbredt nervøsitet for, at corona-epidemien vil eksplodere i værtslandet under OL. Den bekymring forstår Søren Simonsen godt.

”Jeg tror, at alle i hele verden har den her bekymring for, at det kan gå galt. Men der er jo ikke tale om, at hele verden inviteres indenfor. Hvis man kan lave restriktioner, som for eksempel at atleter skal stille med negativ Covid 19-test, at man kommer i karantæne, at der kun er japanske tilskuere osv., så tror jeg ikke, japanerne vil være så bekymrede. Der vil ikke blive gennemført lege, der ikke er sikre og sundhedsmæssigt forsvarlige.”