Færøsk klippe klar til OL

Danmarks Olympiske Komité har udtaget roeren Sverri Nielsen til De Olympiske Lege i Tokyo 2021.
21. dec 2020
Danmarks Olympiske Komité har udtaget roeren Sverri Nielsen til De Olympiske Lege i Tokyo 2021.

Fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark

Tokyo 2021.

Bomstærke Sverri Nielsen vandt i oktober måned EM i roning i singlesculleren (M1x). Nu krydres et stærk efterår med en OL-billet. DIF’s bestyrelse og Danmarks Olympiske Komité har nemlig udtaget Sverri Nielsen til De Olympiske Lege i Tokyo 2021.

Sverri Nielsen har været en del af det danske rolandshold og den absolutte verdenstop i roning i et stykke tid, men det er første gang, at den 27-årige færing skal prøve kræfter med verdens største idrætsbegivenhed.

”Jeg er mega glad for, at det nu er bekræftet, at jeg er udtaget til OL. Det bliver helt sikkert en stor og anderledes oplevelse, og jeg glæder mig utroligt meget til at repræsentere Danmark og Færøerne i Tokyo,” siger Sverri Nielsen. Han er er født og opvokset på Færøerne, men har siden 2011 boet i Bagsværd i Danmark, hvor han har satset på en karriere i singlesculleren.  

Med flere internationale medaljer i bagagen vil mange sikkert holde et ekstra øje med Sverri Nielsen, når medaljerne skal fordeles i Japan. Men Sverri Nielsen ser nødvendigvis ikke sig selv som olympisk medaljefavorit.

”Jeg ville selvfølgelig ikke bruge så meget tid og energi på det her, hvis jeg ikke altid gik efter at vinde. Det gør jeg selvfølgelig, men når det så er sagt, så er OL en kæmpe og hel speciel begivenhed, hvor alt kan ske. Og der er mange utroligt stærke navne, der vil kæmpe med om medaljer, så det bliver svært.”

Topplacering i Tokyo eller ej. Stensikkert er det, at Danmark sender en vanvittigt stærk atlet til OL . Team Danmarks eksperter, der arbejder tæt sammen med Sverri Nielsen i hverdagen, kalder ham konsekvent for ’watt-monsteret’. Det fortæller Lone Hansen, adm. direktør i Team Danmark.

”Sverri Nielsen har gennem lang tid imponeret med sine vanvittige rekorder, når vi tester ham. Det er dybt fascinerende at se, hvor hårdt han arbejder, og hvor super dedikeret han er til at blive bedre og bedre. Han er et godt eksempel på, hvordan tålmodigt og langvarigt arbejde betaler sig. Han har med hjælp fra nogle yderst kompetente trænere på Danmarks Rocenter flyttet sit niveau til øverste hylde og er i dag en af verdens allerhurtigste roere. Det er så fortjent, at han nu skal med til OL, hvor han kommer til at repræsentere Danmark og også Færøerne på flotteste vis,” siger Lone Hansen.

Også DIF’s chef de mission for OL-holdet, Søren Simonsen, ser frem til at få Sverri Nielsen i OL-truppen:

”Udtagelsen af Sverri er en rigtig god nyhed for alle sportsinteresserede, som glæder sig til de store OL-oplevelser, vi har i vente til sommer. Sverri har gennem lang tid leveret nogle flotte internationale resultater, herunder en VM-sølvmedalje i 2019 og en EM-guldmedalje i 2020. Resultater, der siger rigtig meget om, hvilket topatlet Sverri er. Det glæder mig også, at vi nu har en færing med på det atlethold, som dags dato tæller 17 navngivne atleter. Jeg er sikker på at det ikke kun er Sverri, der netop nu er meget stolt, men også hele den færøske befolkning, som med garanti glæder sig ekstra meget til at følge med til OL.”

Fakta: Sverri Nielsen
Sportsgren: Roning, singlesculler, M1x
Født: 14. oktober, 1993
Klub: Danske Studenters Roklub
Bedste resultat: VM-sølv i 2019. EM-guld i 2020.
OL-deltagelse: Debutant i Tokyo 2021

Med udtagelserne består det danske OL-hold nu af 17 atleter. Få overblikket på www.OL.dk.

Yderligere kommentarer:

Sverri Nielsen via Finn Trærup, sportschef, Dansk Forening for Rosport, 24 84 28 01
Søren Simonsen, chef de mission for det danske OL-hold, DIF, 29 42 04 43
Lone Hansen, direktør, Team Danmark: 60 38 25 27

Yderligere oplysninger om atleter, idrætsgrene, kvalifikationer samt presseinformation kan findes på www.ol.dk. Forberedelserne kan også følges via Facebook (Danmark til OL) og Instagram (@danmarktilol). Det officielle danske OL-hashtag er #allfordenmark