Tæt på: Benjamin Lobo Vedel

Vi har taget en snak med atletikudøver Benjamin Lobo Vedel om interessen for fysikkens verden, at ramme bunden under corona og vejen til verdensklasse.
8. mar 2021
Vi har taget en snak med atletikudøver Benjamin Lobo Vedel om interessen for fysikkens verden, at ramme bunden under corona og vejen til verdensklasse.

Vejen til verdensklasse kræver…
”… udholdenhed både fysisk og mentalt og selvfølgelig støtte fra familie, venner og forbund. Derudover er det vigtigt at have fokus og holde sig på sporet. Det vil altid gå op og ned, men man skal stole på den plan, man har lagt og blive ved med at følge den.”

Min største oplevelse var… 
”… ungdoms-OL i Beijing i 2014. Det var helt vanvittigt, og der var atleter, som også havde været med til OL i London i 2012, der sagde, at det var større end det. Man kunne ikke gå ud af OL-byen uden at blive stoppet på gaden af over 100 fans, og der var bare gjort rigtig meget ud af det hele for at vise, at Kina var en god vært. Jeg følte mig meget værdsat som atlet, og det gjorde et kæmpe indtryk på mig og motiverede mig til at træne for at få flere af den slags oplevelser.”

Jeg føler mig privilegeret…
”… hver dag til træning på grund af den adgang, jeg har til det stærke team omkring mig, der støtter mig hele vejen. Det gælder både familien, holdkammerater, behandlere og trænere. Jeg har boet i USA i to år, og der var forholdene helt anderledes. Der følte jeg mig som en brik i et stort puslespil, og hvis jeg var skadet, blev jeg ligegyldig for dem. I Danmark kan jeg gå ned til en behandler i løbet af 30 minutter og få den hjælp, jeg har brug for.”

Hvis jeg ikke dyrkede atletik, så var jeg…

”… blevet astrofysiker eller astronaut. Jeg har en stor interesse for den verden og kunne godt tænke mig at udforske steder, vi ikke har været før. I gymnasiet interesserede jeg mig mest for matematik og fysik, så jeg var nok gået i den retning.”

 

Når jeg ikke træner, så…

”… læser jeg og ser videoer om fysikkens verden. Jeg kigger også meget på aktier. Det lyder meget voksent, og jeg hader lidt at nævne det, for jeg går også meget op i at have det sjovt, men jeg interesserer mig virkelig meget for de områder, så jeg bruger meget tid på det.”

 

OL i Tokyo er…

”… min største drøm. De seneste tre år har det stået øverst på min prioriteringsliste, og hele mit liv er tilrettelagt efter at få det til at lykkes.”

 

Danmark er…

”… tryghed og mit hjem. Det fandt jeg ud af og blev meget bevidst om, efter jeg boede i USA.”

 

 

I vidste ikke om mig, at jeg…

”… har en ulv tatoveret på armen. Det er faktisk en familietatovering.”

 

Hvis jeg vandt 10 millioner kroner i Lotto, ville jeg…

”… ansætte min mor til at vaske tøj for mig og lave mad til mig.”

 

Corona er….
”… en kæmpe prøvelse, der tester os alle. Jeg tror på, at vi kan klare mere, end vi tror. Jeg har ramt bunden flere gange under pandemien, men hver gang har jeg fundet ud af, at jeg ikke er alene, og at der er hjælp at hente. Jeg tror på, at sammen er vi stærkest.”

Min største rollemodel er…

”… Usain Bolt. Han er definitionen af en verdensklasseatlet.”

 

Hvis jeg skulle lære én sætning på japansk, vil det være…

… ”Hvor er den nærmeste McDonalds?” Op til konkurrencer får jeg altid lyst til alt det, der ikke er med til at optimere min præstation som slik, chips og junk food, så bagefter skal jeg altid forkæle mig selv, og jeg kan virkelig godt lide McDonalds. Det spiste jeg også, da jeg boede i USA, og det var faktisk som om, at det smagte endnu bedre derovre.”