Tæt på: Magnus Landin

Vi har taget en snak med håndboldspiller Magnus Landin om ofringer, festivaler og OL-drømme.
19. apr 2021
Vi har taget en snak med håndboldspiller Magnus Landin om ofringer, festivaler og OL-drømme.

Vejen til verdensklasse kræver… 
”… hårdt arbejde. Masser af hårdt arbejde. Det kræver virkelig også en stor portion selvdisciplin. Og så kræver det i sidste ende også, at man er villig til at ofre. Vejen til verdensklasse betyder, at du må sige nej til en række ting på eksempelvis det sociale plan. Som håndboldspiller er dine weekender ofte ”låste”, da kampene er placeret her. Derfor kan jeg ikke på samme måde mødes med familie og venner i weekenderne. Det er jeg indforstået med, og det bliver svært for dig som atlet, hvis du ikke er det.”
 
Min største oplevelse på håndboldbanen var… 
”… da jeg var med til at vinde VM 2019 på hjemmebane i Danmark. Det var en helt, helt speciel turnering og oplevelse, som betyder enormt meget for mig. Det var unikt at spille på hjemmebane i Boxen, der var fyldt med danske fans. Vi spillede noget god håndbold – og gik ubesejret igennem hele slutrunden. Dertil kom også fejringen af os, hvor tusindvis af danskere trodsede kulden i januar, og lykønskede os i dagene efter. Det var stort.”

Jeg føler mig privilegeret…
”… hver evig eneste gang jeg møder ind til en samling med landsholdet. Det en kæmpe ære, når man får lov til at repræsentere sit land. På samme måde føler jeg mig også privilegeret i min klub TKW Kiel, hvor jeg hver dag befinder mig i et fantastisk og professionelt træningsmiljø med gode holdkammerater. På både landsholdet og klubplan spiller jeg med nogle af de bedste i verden mod nogle af de bedste i verden, og det skal man ikke tage for givet.” 
 
Hvis jeg ikke var håndboldspiller, så var jeg…
”…nok studerende. Jeg kunne forstille mig, at jeg boede i København, og at jeg studerede på Københavns Universitet eller CBS. Jeg kan ikke præcist sige, hvad jeg ville læse, men under alle omstændigheder ville jeg nok prøve at blive klogere og dygtiggøre mig indenfor et bestemt område.”
 
Når jeg ikke træner, så…
”… hygger jeg mig med ting, hvor jeg kan slappe af. Jeg kan godt finde på at spille PlayStation. Jeg spiller også lidt golf i ny og næ, og ellers kan jeg godt lide at sidde på en café med en god kop kaffe.”

OL i Tokyo er…
”… en kæmpe drøm for mig! OL er jo det største sportsevent i verden. Det ville være så stort, hvis jeg fik lov til at repræsentere Danmark – sammen med andre danske atleter – i Tokyo, mens hele verden kigger med.”
 
Danmark er…
”… bare et dejligt land. Der er ikke så meget mere at sige til det. Jeg forbinder Danmark med min familie, mine venner og glade dage.”

I vidste ikke om mig, at jeg…
”… elsker at tage på festival(er) om sommeren. Jeg kan generelt godt lide musik, og jeg hører en masse forskellige genre. Festivaler er bare et fedt afbræk, hvor jeg kan hygge mig med mine venner.”  
 
Hvis jeg vandt 10 millioner kroner i Lotto, ville jeg…
”…investere dem. I aktier. I boliger. Og hvad der ellers ville give mening for mig. Pengene skulle i hvert fald vokse.” 
 
Corona er…
”…er der ord for, hvor sløjt det er? Det er jo en virus, der har haft en enorm betydning for al sport og min egen sportsgren. Det har berørt millioner af mennesker – og det har også berørt mig personligt, da jeg blev smittet, hvor jeg faktisk blev hårdt ramt. Det tog lang tid før jeg var nogenlunde tilbage på samme niveau igen. Det er en pandemi, som vi alle sammen skal arbejde sammen for at komme af med.”

Min største rollemodel er…
”…flere personer. Der er faktisk mange, synes jeg. Hvis jeg skal vælge de vigtigste, så vil jeg selvfølgelig nævne min egen bror først (red. Niklas Landin). Han har været en rollemodel for mig så længe, jeg kan huske. Derudover er Bo Spellerberg også en stor rollemodel for mig. Udenfor håndbolden vil jeg gerne nævne Roger Federer. Jeg ser meget op til hans elegance og professionalisme, som han har udvist gennem så mange år.”

Hvis jeg skulle lære én sætning på japansk, vil det være…
”… jeg forestiller mig, at der i Tokyo er enormt varmt til sommer, så det vil nok være noget i stil med: ”Hvor langt er der til vandet?” eller ”Hvor er den nærmeste strand?”.