Fire ryttere fuldender OL-landevejsholdet

Emma Norsgaard Jørgensen, Cecilie Uttrup Ludwig, Michael Valgren og Christopher Juul-Jensen fulder det danske landevejshold til OL. Udsættelsen af OL betød, at Emma Norsgaard cyklede sig ind på det danske hold.
24. jun 2021
Emma Norsgaard Jørgensen, Cecilie Uttrup Ludwig, Michael Valgren og Christopher Juul-Jensen fulder det danske landevejshold til OL. Udsættelsen af OL betød, at Emma Norsgaard cyklede sig ind på det danske hold.

Fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark

 

Udsættelsen af OL er sket på en trist baggrund og har ført til en masse praktiske problemer. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det kan cykelrytteren Emma Norsgaard Jørgensen bekræfte.

For et år siden havde hun ikke kurs mod OL, men i dette kalenderår har den 21-årige Movistar-rytter fået en kæmpe gennembrud på landevejen, og nu har officielt fået en af de to danske pladser til kvindernes landevejsløb i Tokyo, hvor hun både skal køre linjeløbet og enkeltstarten.

”Jeg har drømt om OL i mange år, men jeg var nok ikke kommet med, hvis OL ikke var blevet udskudt. Heldigvis har jeg udviklet mig meget siden da, og det er næsten ikke til at fatte, at jeg skal afsted. Jeg får nok et kæmpe chok, når jeg pludselig står midt i det hele,” siger Emma Norsgaard, der i kraft af en lang række topplaceringer i år er klatret ind i top 10 på verdensranglisten.

Emma Norsgaard har primært fokus på enkeltstarten, mens hun skal agere hjælperyttere for Cecilie Uttrup Ludwig i det bjergrige linjeløb.

”Jeg har forbedret mig meget på enkeltstarten. Sidste år overraskede jeg mig selv, da jeg blev nummer syv med VM i enkeltstart, så jeg er meget spændt på, hvad det kan blive til i Tokyo,” siger Emma Norsgaard, der i weekenden blev dansk mester i enkeltstart.

Absolutte verdenselite

Ud over Emma Norsgaard og Cecilie Uttrup Ludwig er Michael Valgren og Christopher Juul-Jensen blevet udtaget til de to sidste pladser hos herrerne, hvor Jakob Fuglsang og Kaster Asgreen i forvejen var udtaget.

DIF’s OL chef de mission, Søren Simonsen, er godt tilfreds med de landevejsryttere, som dukker op i Tokyo, hvor de skal konkurrere på OL’s første konkurrencedage.

”Både i herrernes og kvindernes landevejsløb kommer vi til at stille med ryttere, som tilhører den absolutte verdenselite. Vi opfordrer danskerne til at samle sig foran tv-skærmene og følge med, når medaljerne skal fordeles på nogle spændende ruter i spektakulære omgivelser, og vi håber alle, at de rød/hvide ryttere er med helt fremme, når det skal afgøres,” siger Søren Simonsen.

Også hos Team Danmark er der stor optimisme i forhold til de danske præstationer på Tokyos landeveje.

“Ved OL i Rio i 2016 åbnede Jakob Fuglsang ballet og tog den første danske medalje. Den bedrift må cykelrytterne da meget gerne gentage. Vi har nu udtaget et stærkt hold, der både hos herrerne og hos kvinderne kan kæmpe med om en topplacering, hvis de rammer dagen, og jeg glæder mig til at følge dem i såvel linjeløbet som på enkeltstarten,” siger Lars Balle Christensen, der er chef for forbundssamarbejde i Team Danmark.

 


Fakta om rytterne:

Cecilie Uttrup Ludwig

Født: 23. august 1995

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Udvalgte resultater: Vinder 3. etape af Volta a Burgos 2021, 2.-plads La Fleché Wallone 2020, 3.-plads Trofeo Alfredo Binda 2021 og 2019, bjergtrøjen i Giro d’Italia 2020, 3.-plads La Course 2019, vinder Grand Prix de Plumelec 2019, 3.-plads Flandern Rundt 2019,

 

Emma Norsgaard Jørgensen

Født: 26. juli 1999

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Udvalgte resultater: Etapesejr og 3 samlet i Thüringer Tour 2021, 2 etapesejre og samlet sejr i Ceratizit Festival Elsy Jacobs 2021, 2.-plads i Schelderprijs 2021, 2.-plads i Brugge-De Panne 2021, 3.-plads i Healty Ageing Tour 2021, 2.-plads Omloob Het Niewsblad

 

Michael Valgren Hundahl

Født: 7. februar 1992

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Udvalgte resultater: Vinder Amstel Gold Race 2018, vinder Omloop Het Nieuwsblad 2018, 2 x vinder af PostNord Danmark Rundt 2016 og 2014, 2.-plads Amstel Gold Race 2016, 2.-plads Bretagne Classic - Ouest-France 2018, 4.-plads Flandern Rundt 2018, 6.-plads VM 2019, 2.-plads PostNord Danmark Rundt 2016, 7.-plads VM 2018.

 

Christopher Juul Jensen

Født: 6. juli 1989

Tidligere OL-deltagelser: Rio 2016 (linjeløb og enkeltstart)

Udvalgte resultater: Vinder PostNord Danmark Rundt 2015, vinder af 4. etape af Schweiz Rundt 2018, 2.-plads Japan Cup 2016, 7.-plads Strade Bianche 2017.

 

Få overblikket over det danske hold og download atletbilleder til redaktionelt brug på www.ol.dk. Følg det danske hold til OL i Tokyo via @danmarktilol på Facebook og Instagram.
Fotokredit: Lars Møller/BESTSELLER for DIF og Team Danmark