Historisk judo-udtagelse

23-årige Lærke Marie Olsen er udtaget til OL i Tokyo og bliver dermed den første kvindelige danske judokæmper nogensinde til at deltage ved OL.
26. jun 2021
23-årige Lærke Marie Olsen er udtaget til OL i Tokyo og bliver dermed den første kvindelige danske judokæmper nogensinde til at deltage ved OL.

Fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark

DIF, der er Danmarks Olympiske Komité, har udtaget den 23-årige judokæmper, Lærke Marie Olsen, til at repræsentere Danmark ved OL i Tokyo. Hun skriver dermed historie som den første kvindelige danske judokæmper til at deltage ved de olympiske lege.

”Det er en kæmpe ære at skulle repræsentere Danmark til OL sammen med så mange andre dygtige danske atleter. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at stå i min bedste form i Tokyo. Under kvalifikationen har jeg vundet over nogle stærke kæmpere, og jeg håber, jeg kan gøre det samme der,” siger Lærke Marie Olsen.

En drøm der går i opfyldelse

Udover at være den første kvinde, bliver Lærke Marie Olsen samtidig den første danske judokæmper i det hele taget til at deltage ved et OL siden 1988. Hun håber, at det kan være med til at inspirere andre unge judokæmpere til at forfølge deres sportslige drømme.

”Det er en barndomsdrøm, der går i opfyldelse, så det føles helt vildt. At være med til at få Danmark til OL i judo efter 30 år er en stor ting for mig og for vores forbund. Jeg håber, at det er med til at få de unge judokæmpere til at se, at dét er muligt,” siger Lærke Marie Olsen.

DIF’s chef de mission Søren Simonsen siger om udtagelsen:

”Det er helt fantastisk. Lærke skriver olympisk historie ved at være den første danske kvindelige judokæmper nogensinde, der skal med til et OL. Stort tillykke til både Lærke og til Judo Danmark,” siger DIF’s OL chef de mission, Søren Simonsen.


Fakta om Lærke Marie Olsen

Født: 21. juni 1998

Judo women’s 63 kg

Udvalgte resultater: Sølv ved junior-VM 2018, bronze ved European Open 2019

 

Få overblikket over det danske hold og download atletbilleder til redaktionelt brug på www.ol.dk. Følg det danske hold til OL i Tokyo via @danmarktilol på Facebook og Instagram.
Fotokredit: Lars Møller/BESTSELLER for DIF og Team Danmark