Skiskydning

Hvornår?

Skiskydningskonkurrencerne til vinter-OL afholdes fra den 5. til den 19. februar 2022. Danmark er kvalificeret i 15 km individuelt, sprint på 7,5 km samt jagtstart på 10 km, hvis den kvindelige danske skiskytte opnår en placering i top 60 i sprintkonkurrencen. De tre distancer afvikles henholdsvis den 7., 11. og 13. februar.

Hvor?

National Biathlon Centre i Zhangjiakou

Skiskydningskonkurrencerne under vinter-OL afvikles i 'National Biathlon Centre' i Zhangjiakou, som ligger omkring 180 km nordvest for Beijing. Der er derfor bygget en mindre OL-by i Zhangjiakou for blandt andre skiskytterne, så de ikke skal fragte sig fra Beijing til træning og konkurrence.

Konkurrenceformat

Skiskydningskonkurrencerne afvikles ved, at skiskytterne løber x-antal kilometer med x-antal stående og liggende skydninger. Ved hver skydning skal skiskytterne ramme plet fem gange. Lykkes det ikke, så straffes de ved at skulle løbe en strafomgang pr. misset skud eller ved at skulle lade og skyde igen. Begge dele koster tid. Skiskytten med den hurtigste tid vinder guldet.

I sprinten skal løberne i top 60 for at få adgang til at deltage i jagtstarten to dage senere. I jagtstarten sendes skiskytterne afsted med den tidsmargin, som var mellem dem fra sprintkonkurrencen. Det betyder, at hvis der fx var 15 sekunder mellem guld- og sølvinderen i sprinten, så sendes guldvinderen afsted på jagtstarten, og 15 sekunder senere sendes sølvvinderen afsted osv. Alle jagter således de forreste skiskytter, og første skiskytte over målstregen vinder.